in

Počeo prvi “Sarajevo Tourism Summit”

Počeo prvi “Sarajevo Tourism Summit”
Slatka-Tajna.Eu

Počeo je prvi “Sarajevo Tourism Summit”, koji je okupio stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede, a u cilju upoznavanja sa novim trendovima, kretanjima i aktuelnostima iz ovih oblasti.

Summit je regionalnog karaktera na kojem se okupilo 55 vrhunskih predavača iz 10 zemalja i više od 300 učesnika.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice KS je zvanično otvorio summit riječima da je jako ponosan na prvi turistički summit u Sarajevu, te da će Turistička zajednica nastaviti da podržava ovakve projekte jer se uklapa u njihovu viziju i misiju, te sve ono šta oni rade.

“Našoj instituciji je jako važan kongresni turizam između svih ostalih na kojima mi radimo, čestitamo organizatorima jer najteže je početi i najteži je prvi put. Ja se nadam da će ovo preći u tradiciju i iz godine u godinu biti sve bolje i uspješnije”, kazao je Fazlagić.

Organizator i promotor summita, Enis Hadžimujić iz Business Concierge Centra je kazao da im je čast što su danas ovdje regionalni gosti.

“Vodili smo se otpočetka time da ovaj summit preraste u tradiciju i naša namjera je bila da kroz ova dva dana pričamo o trendovima u hotelijerstvu, turizmu, ugostiteljstvu, razmijenimo iskustva i da našim poslovnim ljudima koji rade u tim branšama kolege iz regije prenesu ta iskustva, nešto što će im koristiti u radu”, poručio je Hadžimujić.

Jasmin Topalović, direktor marketinške agencije Topcom je u svom obraćanju naglasio da je cilj summita regionalno povezivanje turističkog tržišta i zajedničko nastupanje na novim tržištima.

“Turizam je jedna od najznačajnijih grana privrede koja zahtjeva podršku kompletnog društva kako bi imali željene benefite i rezultate. Vjerujem da će ovaj summit postati tradicija i da će naredne godine biti organiziran na još većem nivou”, rekao je Topalović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










summit

Summit je podržala i Vanjskotrgovinska komora BiH, ispred koje se obratio predsjednik Ahmet Egrlić kazavši da je ovo jedan jedan vrlo ozbiljan summit koji šalje poruku regionalne saradnje, šalje poruku o našim potencijalima, o tome koliko i šta možemo ponuditi svijetu i koliko zapravo turizam može biti razvojna šansa kako BiH tako i regiona.

“Vanjskotrgovinska komora tradicionalno podržava ovakve događaje i nastavit ćemo ih podržavati, također imamo brojne projekte sa našim partnerima kao što je USAID , GIZ i ostali gdje zaista radimo na afirmaciji turizma, kreiranju novih turističkih proizvoda i ono što je važno da naši predstavnici vlasti prepoznaju važnost turističke infrastrukture i infrastruktura općenito”, kazao je Egrlić, dodajući da nije dovoljno imati kulturno naslijeđe i prirodne ljepote , to sve treba da prati jedna ozbiljna infrastruktura.

summit

Summit će trajati dva dana u formama panel diskusija, prezentacija i radionica, učesnici će raspravljati o trenutnom stanju turizma u regiji, razmjenjivati iskustva i znanja, te donositi nove ideje za unapređenje saradnje i daljnji razvoj turističkih destinacija i privrede. Pored konferencijskog dijela, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, degustacijama i gastro prezentacijama.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Novi sarajevski drvored poklon Intesa Sanpaolo Banke gradu Sarajevo

Novi sarajevski drvored poklon Intesa Sanpaolo Banke gradu Sarajevo

Policija na Geodetskom fakultetu, po nalogu europskog javnog tužitelja

Policija na Geodetskom fakultetu, po nalogu europskog javnog tužitelja