in

HRT: Kamera HRT-a u helikopteru nad autocestom: Gužve i kolone

HRT: Kamera HRT-a u helikopteru nad autocestom: Gužve i kolone
Slatka-Tajna.Eu
HRT: Kamera HRT-a u helikopteru nad autocestom: Gužve i kolone

Kamera HRT-a u helikopteru nad autocestom: Gužve i kolone

Foto: HTV / HRT

Pojačan je promet na cestama prema moru pa tako i na naplatnoj postaji Lučko. 

– Javljamo se iz helikoptera MUP-a, koji nadzire iz zraka promet nad svim važnim hrvatskim autocestama, izvijestila je novinarka Lucija Judnić iz helikoptera iznad autoceste.

– Konkretno, mi smo poletjeli s aerodroma Lučko i nalazimo use  zraku iznad autoceste A1. Kao što možete vidjeti, promet je pojačan na većini cesta, pogotovo u smjeru mora. Dakle, na naplatnim postajama se stvorila kolona duga 2 km, ne samo na Lučkom, već i na Demerju. Isto tako, kao i u smjeru mora, kolona je i u smjeru Zagreba, rekla je.

– Što se tiče kolone, ovo što vidite trenutno ispod nas, to je prije čvora Jastrebarsko, prije samog Karlovca, automobili ovako voze u usporenoj koloni. Jako je gust promet, velika je fluktuacija vozila, što je normalno s obzirom da je drugi vikend u sedmom mjesecu, dodala je.

– Dakle, vozačima se savjetuje da održavaju sigurnost i razmak između vozila, pogotovo u ovakvim kolonama, ali i općenito na autocestama. Ne samo na autocestama, već i na cestama diljem Republike Hrvatske, pogotovo u priobalju, istaknula je Judnić.

Osim iz zraka izvještaj o stanju u prometu i s tla

O stanju u prometu s Lučkog je izvijestila novinarka HRT-a Marisabel Majić

– Veliki je pritisak ovdje na naplatnoj postaji Lučko. Auti dolaze i s obilaznice. Tri kilometra je duga kolona iz Buzina, a ovdje na Lučkom ispred naplatne postaje oko jedan kilometar. Ovo je očekivano za drugi vikend u sedmom mjesecu, no naravno, godišnji odmori su tek počeli, tako da će se sigurno ovako velika gužva, ako ne i veća, nastaviti i cijelo ljeto. Jučer je ušlo ovdje na naplatnoj postaji Lučko 43.000 vozila, a danas od ponoći do 10.30 oko 20.400, rekla je.

– Ono što treba reći, mi smo ovdje razgovarali s vozačima, uglavnom nam govore da nisu toliko nervozni jer se vesele godišnjem odmoru i moru, a većina ih ide i na Ultru na jedan dan. Ono što isto treba spomenuti je da se sigurno očekuju neki rekordi ove godine, iako je prerano govoriti o tome. U prvih pet mjeseci ove godine promet na autocestama pojačan je za 14%, a u šestom mjesecu u odnosu na prošlu godinu u istom razdoblju ušlo je čak 63.000 vozila više. Tomu svakako pridonosi i činjenica da je proglašen kraj koronavirusa, odnosno pandemije, ali jednako tako i ulazak Hrvatske u šengenski prostor, dodala je.

Promet je pojačan na većini cesta prema moru i obrunuto prema unutrašnjosti, kao i na cestama u priobalju. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestio je HAK.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kod naplatnih postaja Lučko prema moru pojačan je priljev vozila, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km. 

Kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvora Zadar-centar i tunela Bristovac u smjeru Zagreba te između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica (Rovanjska) u smjeru mora.

Zabranjen je promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju, od 4 do 14 sati.

U pomorskom i željezničkom prometu nema poteškoća.

Detaljnije na stranicama HAK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Moris Valinčić ima novi klub, ali to nisu ni Hajduk ni Rijeka

Moris Valinčić ima novi klub, ali to nisu ni Hajduk ni Rijeka

Evo gdje je danas seks bomba 80-tih Zerina Cokoja

Evo gdje je danas seks bomba 80-tih Zerina Cokoja