in

Atmosfera usijana, sukob hrvatskih i grčkih klubova je otprije

Atmosfera usijana, sukob hrvatskih i grčkih klubova je otprije
Slatka-Tajna.Eu
Atmosfera usijana, sukob hrvatskih i grčkih klubova je otprije

Voditelj Odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a Jurica Jurjević

Foto: Dnevnik / IMS

Voditelj Odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a Jurica Jurjević govorio je u središnjem Dnevniku HTV-a o sigurnosnim izazovima sportskih događaja.

Jurjević je naglasio kako je atmosfera prilično usijana, te da će biti puno izazova oko organizacije predstojećih utakmica. 

“Nadam da će Grčka policija popraviti dio štete” 

– Dokle god se nogomet igra, možemo reći, da je situacija još uvijek zadovoljavajuća. Od toga postoji samo gora situacija, a ta je, da se utakmice otkažu. To bi bio poraz i države, koja je domaćin, i svih službi koje su uključene, dodao je.

Istaknuo je da je Hrvatski nogometni savez u komunikaciji i s Dinamom, i s policijom, i s UEFA-om napravio sve da do ovakvih događaja ne dođe, čak je i UEFA donijela odluku da neće biti gostujućih navijača.

Dinamo je dostavio sve podatke, koje je trebalo dostaviti, a Hrvatska policija je dostavila Grčkoj. Crnogorska policija je potvrdila sve ono što je Hrvatska policija prethodno rekla.

– Ali se dogodilo, to što se dogodilo, ja se nadam da će Grčka policija najprije samom istragom, koja će biti kvalitetna i profesionalna, popraviti dio štete koji se uzrokovao, poručio je Jurjević. 

HNS je uključen od početka

U dijelu jučerašnjeg priopćenja iz Dinama ističu kako vjeruju da će se i HNS kao krovna organizacija aktivno uključiti i zaštititi interes Hrvatskog nogometa. Jurjević je naglasio kako je Dinamo sigurno najveći svjedok, kako je HNS u ovu priču uključen od početka, te da daje svoj maksimalan napor, pa čak i preko svojih granica.

Dodao je da je Hrvatski nogometni savez u stalnoj komunikaciji oko nereda u Ateni.

– Mi smo krovna organizacija u Hrvatskoj i Dinamo, prvo kome se treba obratiti, to smo mi, ali kažem mi smo u stalnoj komunikaciji i do sada nije bilo nikakvih problema, neće ih biti ni u budućnosti, kazao je. 

Moramo raditi na prevenciji 

Hrvatski nogometni savez i Ministarstvo unutarnjih poslova donijeli su nakon prošlogodišnjeg incidenta u Desincu protokol suradnje za utakmice visokog rizika. Incident u Ateni dogodio izvan Hrvatske. Jurjević je istaknuo kako je javni prostor zatrpan informacijama.

– Dakle, Desinec je nešto, što možemo slobodno reći, da u smislu navijačke problematike se vrijeme dijeli, na vrijeme prije i poslije Desinca. Protokol je izravna posljedica Desinca. Mnoge stvari su se popravile u smislu organizacije pripreme i provedbe utakmica. Ono što nama predstoji i što je zaključak svih uključenih da ćemo morati puno više raditi na prevenciji, na odgoju mladih generacija koje dolaze, rekao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sukob između hrvatskih i grčkih klubova traje neko vrijeme

Sukob navijačkih skupina između hrvatskih i grčkih klubova traje već neko vrijeme. Postoji napad na Bad Blue Boyse u Grčkoj 2015. godine. Postoji napad 2010. na grčke navijače u Zagrebu.

Večeras se igra utakmica između Hajduka i PAOK-a. Jurjević je rekao kako je ta utakmica visokog rizika.

Pojačani je nadzor na graničnim prijelazima Republike Hrvatske, ali i prema gradu Splitu i stadionu, te se neće dopustiti izgredi.

– Neće se dopustiti najmanja mogućnost da se ponove scene iz Grčke, odnosno iz Atene, poručio je. 

Treba naći pravu mjeru 

Jurjević je kazao kako situacija u kojoj se zahtijevaju stroge policijske mjere, nije baš jednostavna, jer treba balansirati, te naći pravu mjeru.

– Mi se trudimo da nogomet ostane u prvom planu i moja želja bi bila da što manje moji kolege i ja iz sigurnosnog dijela sudjelujemo u javnim istupima, te da prvenstveno u javnosti budu igrači i sportski djelatnici, rekao je voditelj Odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a. 

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Novi problem za Srbiju: Nedović propušta Mundobasket

Novi problem za Srbiju: Nedović propušta Mundobasket

Uhvaćeni na djelu: Poznati pjevač prevario ženu sa Majom Marinković, u bazenu razmjenjivali nježnosti

Uhvaćeni na djelu: Poznati pjevač prevario ženu sa Majom Marinković, u bazenu razmjenjivali nježnosti