in

Plenković oštro odgovorio Milanoviću, komentirao odron na Jakuševcu

Plenković oštro odgovorio Milanoviću, komentirao odron na Jakuševcu
Slatka-Tajna.Eu
Plenković oštro odgovorio Milanoviću, komentirao odron na Jakuševcu

Andrej Plenković

Foto: Dnevnik / HRT

Premijer Andrej Plenković danas je odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji ga je kritizirao rekavši da “dokumenti SOA-e nisu za širu javnost”.

Plenković je reagirao na današnju izjavu predsjednika koji ga je stavio u kontekst braniteljskih prosvjeda. Naime, predsjednik je rekao da je tada, 2014. godine, Plenković došao podržati prosvjednike branitelje kao “sitni oportunistički političar”. Večeras premijer na to oštro odgovara, kaže da je Milanović tada pozvao interventnu policiju na branitelje, da tadašnji ministar Predrag Matić nije primio prosvjednike, za razliku od ministrice Marije Vučković, koja jest razgovarala s predsjednicima poljoprivrednika koji prosvjeduju ove godine. 

Vezano pak uz izvješće SOA-e, procjene sigurnosne ugroze, premijer kaže da predsjednik danas u izjavi ništa nije demantirao. Kaže da neće dopustiti da mu itko išta docira te da jedino uz ispriku može doći do bilo kakvog sastanka.

– Milanović nekome govori o mentalnom poremećaju. Mi smo ovdje, nažalost, podvrgnuti njegovim poremećajima već četiri godine. Četiri godine hrvatska politička scena je podvrgnuta njegovim poremećajima, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

– Sad pazite koji je tu spin. Dakle, spin je otprilike trebamo li mi nešto takvo što postoji u izvješćima reći. Zašto? Zato što se nismo sastali u Vijeću za nacionalnu sigurnost s čovjekom koji vrijeđa Vladu, vrijeđa ministre na osobnoj razini, predsjednika Sabora, predsjednika Vlade? Ma doviđenja, poručio je.

Plenković je komentirao i izjavu predsjednika Saborskog odbora za unutarnju politiku Siniše Hajdaša Dončića (SDP), koji je poručio da premijer izjavama o ekstremizmu zapravo želi skrenuti pozornost sa slučaja Frane Barbarića.

– Hajdaš Dončić, inače poznat po tome da za bilo koje pitanje koje on ne zna, što radi – uzme papir i onda piše pismo: “Draga SOA, je li istina ovo, je li istina ono”. Onda SOA kao valjda jedina ultimativna istina u Hrvatskoj njemu piše pismo je ili nije. Onda ako mu slučajno ne odgovara, onda šuti da je dobio odgovor, a ako mu odgovara, onda će nešto graknuti, rekao je Plenković.

Riječi je večeras bilo i o sada već bivšem predsjedniku uprave HEP-a Frani Barbariću. Naime, nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog slučaja bespravne gradnje, on je dao ostavku na svoju poziciju. U ovome trenutku još uvijek se ne zna tko će biti njegov nasljednik na čelu HEP-a i kada ćemo tu odluku doznati. Međutim, zna se da je Barbarić i na stranačkoj funkciji u HDZ-u. Naime, on je potpredsjednik Zagrebačke organizacije HDZ-a, koja je večeras održala svoj sastanak, no, kako doznajemo, za sada nikakve konkretne odluke nema, već će ona ovisiti o stranačkim tijelima.

Plenković: Odgovornost za Jakuševac na Gradu, Tomaševiću i Možemo!

Premijer Plenković rekao je i kako je odgovornost za odlagalište otpada Jakuševac, gdje je jutros došlo do odrona otpada, pri čemu su trojica radnika Čistoće ozlijeđena, a jedan teško, na Gradu Zagrebu, gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i Možemo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Odgovornost za Jakuševec je odgovornost Grada, Tomaševića i njegove većine u Gradu te Možemo! To je važno znati. Ako Vlada treba pomoći, pomoći će, ali mora se znati odgovornost, izjavio je premijer Plenković. nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Istaknuo je kako je Gradu Zagrebu, prema informacijama Ministarstva gospodarstva, dano što nacionalnih, što europskih sredstava skoro 26 milijuna eura za gospodarenje otpadom.

– Da bi se postigli dogovori, treba se dogovoriti o konceptu. Ako su to mogle sve županije, valjda može i Grad Zagreb. Mi ćemo pomoći jer volim Zagreb, to je i moj grad, ali politička odgovornost je na njima, dodao je Plenković.

Rekao je i kako se čuo s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem, koji ga je zvao jutros dok je Plenković bio u Osijeku.

U ponedjeljak, nešto prije 7 sati, odronio se dio otpada na zagrebačkom Jakuševcu, kojom prilikom je jedan od trojice radnika Čistoće zadobio teške, po život opasne ozljede. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je ranije danas da je radnik Čistoće promptno operiran u KBC-u Zagreb, gdje se doznaje kako je riječ o 59-godišnjem pacijentu, ostao je bez nadlaktice, ima i tri slomljena rebra i frakturu torakalnog kralješka. Na odlagalištu otpada Jakuševcu i prije nekoliko tjedana također je došlo do velikog odrona otpada, uslijed jakih kiša koje su pogodile Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

DOHVATILE SE ISPOD POKRIVAČA: Nova gej akcija u Eliti

DOHVATILE SE ISPOD POKRIVAČA: Nova gej akcija u Eliti

Kardiolog predlaže Gudelju da završi karijeru

Kardiolog predlaže Gudelju da završi karijeru