in

I u četvrtak povremena kiša, ali i sve više sunčanog vremena, jača bura

I u četvrtak povremena kiša, ali i sve više sunčanog vremena, jača bura
Slatka-Tajna.Eu
I u četvrtak povremena kiša, ali i sve više sunčanog vremena, jača bura

“Sveta Luce”, nije nam “ukazala sunce” tijekom srijede, ali hoće sljedećih dana. No, u četvrtak će još biti česte kiše, ponegdje u gorju i malo snijega. Na Jadranu će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, koja će navečer jačati.

Od petka uglavnom suho te barem djelomice sunčano, ali hladnije, na kopnu od vikenda uz mraz te sve češću maglu. Na Jadranu će prevladavati bura, gdjekad jaka, do nedjelje lokalno na udare i olujna, osobito podno Velebita.

U nastavku slijedi detaljnija, u srijedu poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

I u četvrtak povremena kiša, ali i sve više sunčanog vremena, jača bura

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.: “Četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi uz mnogo oblaka i mjestimičnu kišu. Popodne djelomično razvedravanje, a malo kiše još može pasti u Posavini. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

U središnjoj Hrvatskoj uz promjenjivu naoblaku povremene kiše bit će uglavnom prijepodne. Najniža temperatura zraka oko 4 °C, najviša od 8 do 10 °C.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu jutro će biti oblačno s kišom, zatim smanjenje naoblake, osobito od sredine dana. Vjetar većinom slab, na zapadnoj obali Istre i prema otocima i umjeren sjeverozapadni i zapadni, a popodne bura koja će navečer naglo jačati.

U četvrtak navečer bura će zapuhati i u Dalmaciji, no veći dio dana popuhivat će do umjeren sjeverozapadnjak pa će more biti malo do umjereno valovito. Uz promjenjivu naoblaku povremeno će padati kiša, a popodne su vjerojatnija sunčana razdoblja.

Na krajnjem jugu Hrvatske prvi dio četvrtka bit će oblačan i kišovit, sve rjeđe prema sredini dana, ali znatnije smanjenje naoblake slijedi tek navečer. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, još u noći i jak. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, većinom između 11 i 16 °C, u zaobalju ujutro malo niža.”

Slijede sunčaniji, ali hladniji i vjetrovitiji dani

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Idući dani u kopnenim krajevima bit će sunčaniji, ali i hladniji. Najviše oblaka bit će u Lici i Gorskom kotaru, gdje povremeno valja računati na slab snijeg. Drugdje uglavnom suho. U petak će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u unutrašnjosti Dalmacije bit će i jak, no oslabjet će prema kraju vikenda.

Na Jadranu u dane vikenda većinom sunčano i vjetrovito, ali svježije. Jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska, postupno će slabjeti te u nedjelju okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

emisija "Vrijeme"

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prognoza za četvrtak značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska – za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SUKOB EPSKIH RAZMJERA! Matora zaurlala na Anitu zbog flerta sa Anđelom, ne može da dođe sebi(VIDEO)

SUKOB EPSKIH RAZMJERA! Matora zaurlala na Anitu zbog flerta sa Anđelom, ne može da dođe sebi(VIDEO)

Mijatović: Mogli smo više

Mijatović: Mogli smo više