in

Obračun Jovovića i Podraščanina

Obračun Jovovića i Podraščanina
Slatka-Tajna.Eu
Obračun Jovovića i Podraščanina

Navikli su godinama da igraju sa iste strane mreže u reprezentativnom dresu, a večeras će morati da budu u protivničkim taborima. Pauze za odbojkaše u Italiji nema, pa već trećeg dana nove godine možemo da uživamo u okršaju dva srpska igrača Nikole Jovovića i Marka Podraščanina, koji brane boje Verona i Trentina.

Njihovi timovi sastaće se večeras od 20.30 u četvrtfinalu Kupa Italije. Ovo je eliminacioni duel, a ko pobijedi učestvovaće na Fajnal-foru, koji je na programu 27. i 28. januara u Bolonji.

Trentino već dugo čeka trofej u ovom takmičenju. Posljednji je osvojio 2013. godine – bio je to drugi uzastopni, a treći u Kupu u posljednje četiri godine. Poslije toga je počeo dugačak post, koji traje i dalje. S obzirom na to da su Podraščanin i drugari u odličnoj formi i da cijele sezone igraju sjajno u svim takmičenjima, sada imaju prilično velike šanse da dođu do tog trofeja poslije 11 godina.

Prva prepreka im je ekipa Verone, u kojoj na poziciji dizača igra Nikola Jovović. Ta dva tima su se već srela u trećem kolu prvenstva Italije i tada je Trentino slavio maksimalnim rezultatom. Ekipa iz Trenta je aktuelni šampion Italije, trenutno drži vodeće mjesto u domaćem prvenstvu (skor 11-1), neporažena je i u Ligi šampiona, pa je sasvim logično i favorit na današnjem susretu. Verona je na osmom mjestu u Superligi sa polovičnim skorom 6-6.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za Podraščanina biće ovo 15. učešće u Kupu Italije – tri puta se radovao zbog pobjede. Bilo je to 2009. se Lubeom i 2018. i 2019. sa Peruđom. Četvrti pehar će pojuriti kao kapiten Trentina.

U preostalim utakmicama sastaju se Monca – Lube, Pjaćenca – Milano i Peruđa – Modena. Trofej brani Pjaćenca koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje – prvo savladala Peruđu, a onda u finalu i Trentino.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BiH na oku ruske televizije RT, dok Brisel upozorava na poštovanje sankcija

BiH na oku ruske televizije RT, dok Brisel upozorava na poštovanje sankcija

Realni rast BDP u trećem kvartalu 1,9 posto

Realni rast BDP u trećem kvartalu 1,9 posto