in

Ranjeni vatrogasac u stabilnom stanju i pri svijesti

Ranjeni vatrogasac u stabilnom stanju i pri svijesti
Slatka-Tajna.Eu
Ranjeni vatrogasac u stabilnom stanju i pri svijesti

U gašenju požara koji je buknuo u kući nakon udara groma tijekom nevremena u Karlovcu, ozlijeđen je vatrogasac. Prevezen je u Zagreb, u KB Dubrava, a za HRT je potvrđeno da je u stabilnom stanju i pri svijesti. U prsnom košu ima nepoznat predmet, a u karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postaji rekli su da ga je možda u leđa pogodio “geler”.

Dežurna liječnica Davorka Židak iz KB Dubrava rekla je za HRT kako je vatrogasac u stabilnom stanju i pri svijesti te komunicira. Potvrđeno je kako ima nepoznat predmet u prsnom košu.

– Učinjenom dijagnostičkom obradom smo utvrdili penetrantnu ozljedu lijevog prsišta. Bolesniku je postavljen torakalni dren, on je i hemodinamski i respiracijski stabilan, u dobrom, urednom, verbalnom kontaktu. Bolesnik je zasad stabilno i dobro i nadam se da će i tako ostati, rekla je Židak.

Iz JVP Karlovac ranije su rekli kako je vatrogasca vjerojatno u leđa pogodio geler. Prije dolaska u KB Dubrava, stanje ranjenog vatrogasca bilo je teško, ali bio je pri svijesti.

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure.

Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrjelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

– Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća, rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša.

Treći susjed kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila.

Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita.

– Siniša je zvao vatrogasce, nisam se od straha mogao sjetiti broja. Da su stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo, naveo je.

Za Dnevnik HTV-a javila se reporterka Tanja Kuturovac te rekla kako je ozlijeđen vatrogasac, nalazi se u karlovačkoj Općoj bolnici i nije dobro.

– Na hitni prijem došao je s teškim tjelesnim ozljedama, ima unutarnje krvarenje i strano tijelo u prsnom košu. U ovom trenutku ga prevoze u zagrebački KBC Dubrava na daljnje zbrinjavanje. Vatrogasac je stradao prilikom gašenja požara u kući. Još se ne zna što je uzrokovalo eksploziju zbog koje je vatrogasac ozlijeđen. Ovdje je osim vatrogasaca bila i policija. U ovim trenucima vatrogasci i dalje saniraju požar. On je lokaliziran, ali postoji strah od razbuktavanja, rekla je.

Veliko nevrijeme koje se dogodilo iza 15 sati uzrokovalo je velike nevolje u prometu.

– Poplavilo je kolnike, prometnice, podvožnjake, pa je nekoliko vozila ostalo i zaglavljeno. Bilo je tu i rušenja drveća, a vatrogasci su imali 20-ak intervencija ispumpavanja iz podruma stambenih i gospodarskih objekata, zaključila je.

Poslijepodnevno nevrijeme na karlovačko područje donijelo je i tuču. U Karlovcu su pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave. Ulice i parkirališta bila su poplavljena. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Voda se sad počela povlačiti, mi smo obišli uže područje grada da vidimo kakva je sada situacija. Sve službe su na terenu od samog početka i cijelo vrijeme rade, rekla je Ivana Fočić, načelnica stožera civilne zaštite, Karlovac.

Dosad je ispumpana voda iz škola i vrtića, te stambenih zgrada, a upravo se ispumpava i voda u velikom pothodniku.

U nekim dijelovima grada je nestalo struje, a i telefonske linije su pokidane.

– Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očisti, kazao je gradonačelnik Damir Mandić te poručio Karlovčanima da su im gradske službe na raspolaganju, a ozlijeđenom vatrogascu poželio je brz oporavak.

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je oko 60-ak dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i bližu okolicu, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH.

Vatrogasci su za sada primili dvadesetak poziva zbog poplava u prostorima, srušenih stabala, zaglavljenih vrata.

Ulice i parkirališta su poplavljena. Potopljen je i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila.

– Sve dežurne službe su na terenu, u stalnoj komunikaciji su članovi Stožera civilne zaštite i koordiniraju aktivnosti, objavio je Grad Karlovac.

– Izgorjela mi je kuća. Bila sam u kući. Vatrogasac me izvukao, istaknula je Mira Trupković iz Karlovca.

– Ne znamo ni sami kako se to dogodilo. Dopodne sam bila s njom, ali u trenu se dogodilo, rekla je Biserka Blaž iz Karlovca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Koliko je Đoković zaradio pobjedom na startu Rolan Garosa

Koliko je Đoković zaradio pobjedom na startu Rolan Garosa

Marsijal kao slobodan igrač napustio ”Old Traford”

Marsijal kao slobodan igrač napustio ”Old Traford”