in

Trump poručio da ne odustaje od skupova na otvorenom

Trump poručio da ne odustaje od skupova na otvorenom
Slatka-Tajna.Eu
Trump poručio da ne odustaje od skupova na otvorenom

Donald Trump

Foto: Marco Bello / REUTERS

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump danas je rekao da namjerava i dalje nastupati na skupovima na otvorenom, usprkos sigurnosnim propustima zbog kojih je jedva preživio pokušaj atentata.

– Američka tajna služba (USSS), odgovorna za čuvanje predsjednika, izbornih kandidata i ostalih visokih dužnosnika, nakon pokušaja atentata na Trumpa 13. srpnja u gradu Butleru u Pennsylvaniji značajno je pojačala svoje operacije, napisao je Trump na svojoj društvenoj medijskoj platformi Truth Social.

– Vrlo su sposobni za to. Nikome ne smije biti dopušteno da zaustavi ili ometa slobodu govora ili okupljanja, dodaje Trump u svojoj objavi.

U pokušaju atentata u Pennsylvaniji napadač je okrznuo uho bivšeg predsjednika, jedan sudionik skupa je ubijen, a dvoje ljudi je teško ranjeno.

Napadača Thomasa Matthewa Ceooksa likvidirao je snajperist tajne službe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Direktorica USSS-a Kimberly Cheatle je nakon snažnog pritiska republikanaca i demokrata zbog sigurnosnih propusta u utorak dala ostavku.

Trump od tada nije održao ni jedan skup na otvorenom, ali je jučer obećao da će se vratiti na poprište zločina i održati “veliki i lijepi skup”.

Nije rekao kada bi to točno moglo biti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Košarka nije hokej na ledu, imamo naš plan igre

Košarka nije hokej na ledu, imamo naš plan igre

Tragedija na OI: Preminuo trener

Tragedija na OI: Preminuo trener