in

Domaćice kažu da je najukusniji od ove tri sorte

Domaćice kažu da je najukusniji od ove tri sorte
Slatka-Tajna.Eu

Stiglo je vrijeme za pravljenje ajvara, a prije pripreme je neophodno kupiti papriku koja treba da bude kvalitetna. Ovo su savjeti iskusnih domaćica o sortama paprika koje su najbolje za ajvar.

Birajte zrelu i zdravu papriku

Najvažnije je da paprika bude mesnata, zdrava i suva. Kada se stavi na plotnu ili roštilj da se ispeče ovakva paprika ne cvrči i ne pušta mnogo tečnosti, već se polako peče i zadržava sve sokove i ukuse. Birajte pljosnate paprike koje se lako peku samo sa dvije strane i samim tim i lako ljušte.

Najbolje sorte paprika za ajvar

Amfora

Ova sorta paprike ima krupne plodove koji su pljosnati i malo povijen vrh. Dužina paprike je ista kao i kod Kurtovske kapije, a težina je veća, svaki plod ima oko 100 grama. Odlična je za pečenje zbog debljine, jer neće izgubiti sokove.

Kurtovska kapija

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mnoge žene najčešće prave ajvar od ove sorte. Paprika je dužine od 12 do 15 centimetara, a težine oko 70 grama. Ono što je veliki plus kod ove sorte je tanka kožica, pa se lako ljušti. Ima slatkasti ukus i jaku aromu. Sadrži mali procenat vode.

Šilja

Crvena roga ili šilja je krupna, plodovi su teški od 160 do 300 grama. Duguljasta je, lijepo se ispeče i odlična za pravljenje ajvara, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U hladniji ponedjeljak promjenjivo, kiša česta, gdjekad obilna, nevrijeme

U hladniji ponedjeljak promjenjivo, kiša česta, gdjekad obilna, nevrijeme

Tah: Neću potpisati novi ugovor

Tah: Neću potpisati novi ugovor