in

Aktivni ugalj – jeftin, a čuva zdravlje

Aktivni ugalj – jeftin, a čuva zdravlje
Slatka-Tajna.Eu

Aktivni ugalj je poznat po svojim brojnim zdravstvenim prednostima.

Na primjer, uzimanje aktivnog uglja prije obroka može značajno da smanji količinu gasova u crijevima. Najprijatniji je ako se uzima u kapsulama, mada se može razmutiti i kao prah u vodi.

U današnjem svijetu, gdje smo izloženi pesticidima u hrani, hormonima rasta u mesu i hemikalijama u vodi, aktivni ugalj može da pomogne u detoksikaciji organizma. Preporučena doza za internu upotrebu je 2-4 kapsule dnevno.

Aktivni ugalj je oblik uglja koji je posebno tretiran kako bi bio visoko porozan i imao veliku površinu za efikasno apsorbovanje različitih supstanci. Zbog ovih svojstava, koristi se u medicinske, industrijske i ekološke svrhe.

Aktivni ugalj se dobija kroz proces aktivacije koji uključuje zagrijevanje običnog uglja na visokim temperaturama u prisustvu gasa koji uzrokuje stvaranje pora. Ovaj proces uključuje hemijsku aktivaciju, upotrebom hemikalija kao što su fosforna kisjelina ili kalijum hidroksid ili fizičku aktivaciju, upotrebom pare ili ugljen-dioksida.

Detoksikacija organizma

Jetra i bubrezi su ključni organi za prečišćavanje tijela, a nezdrava ishrana može da dovede do njihovog preopterećenja. Aktivni ugalj apsorbuje toksine poput uree, čime se olakšava rad bubrega i poboljšava njihovo zdravlje.

Snižavanje holesterola

Istraživanja su pokazala da uzimanje 8 grama aktivnog uglja tri puta dnevno tokom mjesec dana može da smanji nivo „lošeg” LDL holesterola za 41 odsto i poveća nivo „dobrog” HDL holesterola za 8 odsto, bez upotrebe ljekova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pomoć kod trovanja hranom

U slučaju trovanja hranom, aktivni ugalj brzo neutrališe toksine, čime se ublažavaju simptomi poput povraćanja, dijareje i bolova u stomaku.

Podmlađivanje i njega kože

Medicinski ugalj uklanja toksine i nakupine štetnih materija iz organizma, što doprinosi i zdravijoj koži, bujnijoj kosi i blistavom osmijehu. Može se koristiti i za čišćenje pora i folikula kose, jer ostavlja kožu čistom i mekom.

Izbjeljivanje zuba i svjež dah

Za holivudski osmjeh, dovoljno je da 2 do 3 puta nedjeljno perete zube aktivnim ugljem. On čisti zubnu gleđ i uklanja mikroskopske čestice plaka. Takođe, osvježava i dah.

Prevencija mamurluka

Ako ste popili malo više, aktivni ugalj može da pomogne u sprječavanju mamurluka. Iako ne apsorbuje alkohol, on uklanja mnoge nusproizvode fermentacije, što znači da ćete se sljedećeg jutra probuditi svježiji i sa više energije, prenosi RTCG.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ne verujem #smesno #viralno #smeh #smijesno #smehdosuza #smesniklipovi #komedija #smejanje #balkan

Ne verujem #smesno #viralno #smeh #smijesno #smehdosuza #smesniklipovi #komedija #smejanje #balkan

Starmer: Britansko javno zdravstvo pred ozbiljnom reformom

Starmer: Britansko javno zdravstvo pred ozbiljnom reformom