in

Vojska BiH će prevoziti glasačke listiće u oktobru

Vojska BiH će prevoziti glasačke listiće u oktobru
Slatka-Tajna.Eu
Vojska BiH će prevoziti glasačke listiće u oktobru

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez donio je 17. septembra odluku prema kojoj će se izborni materijal za lokalne izbore prevoziti vozilima Oružanih snaga BiH.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine nema osiguran transport glasačkih listića i ostale dokumentacije. Nakon dva tendera za usluge transporta izbornog materijala u 142 izborne jedinice, vrijednosti oko 100.000 eura, nije izabran ponuđač. Nijedna od dvije pristigle ponude nisu ispunjavale uvjete.

CIK BiH se potom za pomoć obratio Ministarstvu obrane BiH.

“Aktivnosti distribucije izbornog materijala su već započete. Oružane snage naše zemlje imaju kapacitet, sredstva i personal da profesionalno urade svoj posao, čime pokazuju da su spremne služiti građanima naše zemlje i državi Bosni i Hercegovini, napisao je Helez na Facebooku.

Transport glasačkih listića za lokalne izbore treba početi 29. septembra. Izborni materijal trebao se transportirati iz skladišta CIK-a u Istočnom Sarajevu, u izborne komisije po općinama u BiH i nazad.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su zakazani za 6. oktobar. Na lokalnim izborima će se ukupno birati 142 gradonačelnika, odnosno načelnika općina, te će biti izabran isti broj skupština općina / gradova. Građani će birati i novi saziv Skupštine Brčko distrikta BiH, kao posebne administrativne jedinice u BiH.

Na izborima će moći da glasa ukupno nešto više od 3,4 miliona ljudi, koliko je upisano u Centralni birački spisak. Procjene CIK-a govore da će izbori koštati oko 9,7 miliona eura.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZDRAVKO ČOLIĆ NIJE SARAJLIJA: Ovo je njegovo pravo porijeklo

ZDRAVKO ČOLIĆ NIJE SARAJLIJA: Ovo je njegovo pravo porijeklo

Junajted ponudio novi ugovor Dijalu

Junajted ponudio novi ugovor Dijalu