in

Koja je jabuka zrela, a koja prerano ubrana: Prepoznajte i bez “pipanja”

Koja je jabuka zrela, a koja prerano ubrana: Prepoznajte i bez “pipanja”
Slatka-Tajna.Eu

Kada kupujemo jabuke uglavnom ih već mehanički okrećemo u ruci u potrazi za nagnječenjima, udarenim mjestima, crvićima, pa će većina zaista rijetko kupiti baš gnjilu jabuku, ali tu ne prestaju muke s odabirom ovog voća.

Znamo i da ne bi trebale biti smežurane i mekane, po mogućnosti ne zamrzavane i odmrzavane, kao i da bismo trebali odabirati one koje su čvrste i napete kože, ali opet one presavršene i sumnjivo sjajne ipak izbjegavati jer su vjerojatno nečim ulaštene.

Ako prstom kvrcnete jabuku i ona zvuči šuplje, radije odaberite neku “puniju”, a ako jabuke baš jako mirišu nemojte pomisliti da su silno sočne. Baš naprotiv, kad jabuke počnu intenzivno mirisati znači da trule.

Ali koliko god pazili, opet nam se nađe neka kisela jabuka u zdjeli s ostalima. Ako uživate u kolačima s jabukama, onda znate da je savršeno zrela, ne prezrela i ne nedovoljno zrela, jabuka osnova osnova, bez obzira na sortu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Srećom, postoji sjajan trik zahvaljujući kojem ćete u sekundi moći prepoznati zrelu jabuku bez greške. Sve će vam reći – boja peteljke. Peteljka zrele jabuke je smeđa i žilava – i to je sve. Ne tamnosmeđa i suva – to znači da je jabuka ubrana davno, ali ne ni zelena jer to pak znači da je ubrana nezrela.

Kada birate jabuke, preskočite i one koje nemaju peteljku – ne zato što rizikujete kupovinu nezrelog ploda, nego zato što peteljka čuva jabuku od oksidacije, bakterija i nečistoća.

(Punkufer.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Enrike tvrdi: Nisam se svađao sa Dembeleom

Enrike tvrdi: Nisam se svađao sa Dembeleom

Porez na nekretnine – rješenje ili dodatno opterećenje?

Porez na nekretnine – rješenje ili dodatno opterećenje?