in

Mađari golovima Soboslaja nanijeli novi poraz “zmajevima”

Mađari golovima Soboslaja nanijeli novi poraz “zmajevima”
Slatka-Tajna.Eu
Mađari golovima Soboslaja nanijeli novi poraz “zmajevima”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je večeras novi poraz, te ostala bez pobjede i nakon godinu dana.

„Zmajevi“ su u meču četvrtog kola UEFA Lige nacija na stadionu „Bilino polje“ pred oko 10.000 gledalaca savladani od Mađarske rezultatom 0:2.

U dinamičnoj utakmicu uz dosta prilika i poluprilika na obje strane gosti su ipak bili bolji, konkretniji i organizovaniji i na kraju zasluženo slavili, te bh. tim ostavili samo na teoretskim šansama za treće mjesto i ostanak u elitnoj A diviziji Lige nacija.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je od prve minute izašla visoko prema golu Mađara i prva zaprijetila. Već u prvom minutu u prilici je bio Gazibegović, ali nije uspio stvoriti probleme golmanu gostiju.

Mađari su prvi put pokušali ugroziti gol Nikole Vasilja u desetom minutu kada je šutirao Varge, ali golmana „zmajeva“ ukrotio udarac. Dvije minute kasnije golman Sent Paulija ponovo je bio dobro postavljen na šut Bole.

U narednom napadu krasnu akciju su počeli Kolašinac i Hajradinović, lopta je došla do Tahirovića koji šutira tik pored gola Mađara.

Mađari su ponovo zaprijetili golu „zmajeva“ u 20. minutu. U prilici je bio Salaj, ali je Vasilj još jednom odlično reagovao.

U 35. minutu Mađari su imali dobru situaciju iz slobodnog udarca na rubu šesnaesterca, ali je Soboslaj loptu poslao visoko preko gola. Isti igrač iskupio se samo tri minute kasnije kada je matirao nemoćnog Vasilja na asistenciju Zoltana Nađa.

U samom finišu prvog poluvremena šansu je imao Edin Džeko, ali je lopta završila iznad gola.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U nastavku utakmice novi „hladan tuš“ za domaće navijače stigao je u 50. minutu. Debitant Nail Omerović sapleo Nađa, a sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrože kasne bio je ponovo Soboslaj za vodstvo od 2:0.

Domaću publiku na noge je četiri minute poslije podigao Edin Džeko, ali je njegov pokušaj glavom ukrotio čuvar mreže reprezentacije Mađarske, Dibuš.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine izborio se za poziciju i u 65. minutu, a Dibuš je ponovo bio na mjestu. Džeko je u 71. minutu nakon asistencije Hajradinovića pokušao petom, ali je na kraju izboren samo korner.

Do kraja meča izdvaja se i situacija iz 82. minute kada su domaći tražili penal zbog igranja rukom, te odlična šansa Mađara u narednom napadu, koju je krajnjim naporima uspio osujetiti Kolašinac.

U drugom susretu ove grupe koji je igran u Munchenu, Njemačka je savladal Nizozemsku sa 1:0 u Minhenu. Nakon četiri odigrana kola, na tabeli vodi Njemačka sa 10 bodova, Nizozemska i Mađarska imaju po 5, a Bosna i Hercegovina 1 bod.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u 16. novembra, sastaju se Njemačka – Bosna i Hercegovina i Nizozemska – Mađarska.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Predstavljen zbornik “Dr. Franjo Tuđman – život i nasljeđe”

Predstavljen zbornik “Dr. Franjo Tuđman – život i nasljeđe”

Veliki Stomak #humor #smijeh #balkan #smiješno #reels #viral

Veliki Stomak #humor #smijeh #balkan #smiješno #reels #viral