in

Beverlija žele iz NBA i Evrolige: On neće iz Izraela

Beverlija žele iz NBA i Evrolige: On neće iz Izraela
Slatka-Tajna.Eu
Beverlija žele iz NBA i Evrolige: On neće iz Izraela

Napravio je Patrik Beverli veliki korak ovog ljeta i sa 36 godina preselio se u Evropu i obukao dres Hapoel Tel Aviva. Naravno, za to je dosta plaćen, a i očekivanja ovog tima su velika. Glavni cilj je osvajanje Evrokupa i eventualni plasman u Evroligu.

Nije Beverli jedini stigao u Izrael. Pored njega, Hapoel su pojačali još Džonatan Motli, Džo Regland (bivši plejmejker Crvene zvezde), Markus Foster, Iš Vejnrajt, Ben Bentil (još jedan bivši as ”crveno-bijelih”) i Bruno Kaboklo (prošlogodišnji član Partizan Mozzart Beta). Sa razlogom je ovaj tim jedan od glavnih favorita u Evrokupu, bez obzira na trenutno stanje u Izraelu i činjenice da Hapoel sve mečeve igra van Tel Aviva.

Upravo zbog rata na ovom prostoru, mnogi evroligaški, ali i NBA klubovi vidjeli su priliku da makar probaju da privole Beverlija, ali on je za sada riješen da nastavi svoju karijeru u Hapoelu.

“Nekoliko ekipa se do sada javilo, par njih iz Evrolige. Naravno javili su se zbog rata, da vide da li ću ostati ovdje, gdje ću otići, ali meni se sviđa ovdje. Dobro se osjećam. Volim svoje saigrače. Volim svog trenera. Volim vlasnika kluba. Volim izraelsku kulturu. Da li žalim zbog moje odluke? Ne, čak je ovo vjerovatno i najbolja koju sam donio u životu”,

Potom je iskusni plejmejker sa 12 godina iskustva u NBA ligi objasnio u čemu najviše uživa igrajući za Hapoel.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Fizički se osećam sjajno, Imam trenera i saigrače koji mi vjeruju. Znam da će lopta biti dosta kod mene i to je dosta drugačije, ne moram brzo da tražim svoje poene i ishitreno šutiram. Znam i da ću igrati određeni broj minuta, da ću otići na liniju penala četiri ili pet puta po utakmici. Neću da lažem, samo se zabavljam”, naveo je Beverli.

On je značajno uvećao svoj učinak u odnosu na period u NBA ligi što je bilo i očekivano. U Evrokupu prosečno bilježi 14,8 poena, 6,2 skoka, tačno pet asistencija i 2,5 ukradene lopte po meču.

Nije toliko često da igrač u Beverlijevim godinama dođe u Evropu sa ovolikom željom da se takmiči, pa je na neki način moguće da upravo on bude pokretač nekog novog trenda. Da iskusniji NBA igrači ne idu u Kinu, Japan ili Australiju, već da dođu na Stari kontinent i igraju u najboljim evropskim timovima.

O tome je prije nekoliko godina govorio i Kevin Durent, koji je naveo da bi volio da završi karijeru u Barseloni. Kada pričamo o sadašnjosti, mnogo je slobdnih igrača na tržištu u Americi, pogotovo tih iskusnijih, ali za sada nema naznaka da bi mogli da dođu Evropu i možda čak pojačaju klubove sa ovih prostora, piše Mozzart sport.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U BiH pet uhićenih zbog krijumčarenje migranata u Hrvatsku

U BiH pet uhićenih zbog krijumčarenje migranata u Hrvatsku

Kenan Mačković – “Pokaži znak”: Nova Emotivna Balada Koja Osvaja Srca – Hayat Production

Kenan Mačković – “Pokaži znak”: Nova Emotivna Balada Koja Osvaja Srca – Hayat Production