in

Michele Castoro novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH

Michele Castoro novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH
Slatka-Tajna.Eu
Michele Castoro novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH

Michele Castoro je do sada u Intesa Sanpaolo Banci obnašao funkciju zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave, te sasvim sigurno da je odlično upoznat sa svim djelovanjima ove banke interno, ali i eksterno na samom tržištu. Minja Filipović također ima bogato iskustvo u Intesa Sanpaolo Banci, a na novu funkciju dolazi sa pozicije izvršnog direktora Sektora poslova sa stanovništvom.

Dosadašnji predsjednik Uprave Marco Trevisan nakon četiri godine provedene u BiH, svoj karijerni put nastavlja u Intesa Sanpaolo Grupaciji.

Povodom imenovanja za predsjednika Uprave, Michele Castoro je izjavio: „Veliko mi je zadovoljstvo da sam dobio mogućnost da nakon tri godine provedene radeći na poziciji zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave od sada budem na čelu ove Banke. Od svog dolaska u ovu prekrasnu zemlju, naučio sam jako puno o stanovništvu, kulturi, tradiciji, korporacijama, politikama, ali i svim kretanjima na tržištu, što će mi zasigurno olakšati  na mojoj novoj poziciji predsjednika Uprave. Također, olakšavajuća okolnost je što sam upoznat i sa internim procesima, zaposlenicima, ali i generalno poziciji Banke na tržištu“.

Pored iskustva u Intesa Sanpaolo Banci u BiH, Michele Castoro posjeduje i dvanaestogodišnje iskustvo u ovoj Intesa Sanpaolo Grupaciji, jer je prethodno obavljao poslove direktora Sektora za upravljanje i kontrolu rizika u Pravex Bank (članica Intesa Sanpaolo Grupe – Ukrajina), direktora Direkcije upravljanja rizicima u Intesa Sanpaolo Bank Slovenija, te zamjenika direktora Banke i direktora Sektora za upravljanje i kontrolu rizika u Eximbank (članica Intesa Sanpaolo – Moldavija).

Minja Filipović je dugogodišnja zaposlenica Intesa Sanpaolo Banke BiH, koja je čitav radni vijek provela u ovoj Banci na različitim pozicijama. Ona na poziciju zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave dolazi sa funkcije Izvršnog direktora Sektora za poslove sa stanovništvom, te je ovom prilikom izjavila: „Na moje veliko zadovoljstvo preuzimam jednu posve novu funkciju na svom profesionalnom putu i jako me veseli činjenica da su i Intesa Sanpaolo Italija, ali i kolege u Intesa Sanpaolo Banci BiH prepoznali moj trud, znanje i zalaganje za ovu Banku koji sam do sada posvetila. Na mojoj novoj poziciji i dalje ću doprinositi svojim kako stečenim iskustvom, tako i marljivim radom“.

Michele Castoro i Minja Filipović će zajedno sa Indirom Karamustafić, članicom Uprave i izvršnom direktoricom Sektora upravljanja i kontrole rizika – koja je imenovana početkom ove godine, činiti novi saziv Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH, koja će zajedničkim snagama raditi na jačanju pozicije ove Banke na tržištu, ali i pružanja novog zadovoljstva klijentima, kada su u pitanju proizvodi i usluge.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Evoto

Intesa Sanpaolo Banka BiH je članica je PBZ Grupe, a koja je članica italijanske Intesa Sanpaolo Grupe. Ona je jedna od vodećih komercijalnih banaka u BiH, a posjeduje 43 poslovnice u BiH (FBiH, RS, i Brčko Distrikt). Pruža proizvode i usluge kako stanovništvu, tako i poslovnim korisnicima, a pored finansijskog djelovanja, jako je orjentisana na ESG aspekte, te svojim djelovanjem pokušava da donese pozitivne promjene po društvo, okolinu i zajednicu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zvezda tone sve dublje: Monako vodi 4:1 (VIDEO)

Zvezda tone sve dublje: Monako vodi 4:1 (VIDEO)

Zakon o državnoj imovini BiH – šta treba znati?

Zakon o državnoj imovini BiH – šta treba znati?