in

Više od 200 učesnika na Međunarodnoj konferenciji logistike u BiH

Više od 200 učesnika na Međunarodnoj konferenciji logistike u BiH
Slatka-Tajna.Eu
Više od 200 učesnika na Međunarodnoj konferenciji logistike u BiH

Počela je počela Druga Međunarodna konferencija logistike u BiH koju organizira Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluje više od 200 logističkih stručnjaka, špeditera, prijevoznika i distributera te predstavnika bh. institucija.

„Svaka promjena proizvodnog modela, organizacije, tehnološkog procesa, usluge ili načina komuniciranja, predstavlja veliki izazov za svaku kompaniju.  Upravo kroz pažljivo odabrane sesije i panele, očekujemo da vodeći, regionalni i međunarodni stručnjaci, u ova dva dana, podijele s nama iskustva i savjete, kao i konkretne primjere i načine implementacije savremenih logističkih rješenja u različitim oblastima ove industrije,“ rekao je predsjednik VTK/STK BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković.

Teme konferencije o kojima će govoriti 38 panelista su: logistički trendovi i izazovi (robotika i automatizacija logističkih sustava, planiranje i upravljanje logističkim rizicima i sl.), multimodalni logistički lanci (trendovi i izazovi u pomorskoj logistici, logistika transportnih terminala,  željeznički i cestovni logistički lanci), intralogistika, upravljanje skladištenjem, auto-id, pakiranje, city logistika, logistika i digitalizacija lanaca opskrbe, optimizacija logističkih troškova, održiva i e-logistika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Logistika je jedan od najvažnijih segmenata privrede. Ona ne poznaje granice i dio je svakog poslovanja. Pokazalo se, u zahtjevnim vremenima, kao što je pandemija, kolika je zapravo njena važnost. Jako je bitno da se na ovakvoj konferenciji razgovara o svim njenim izazovima i  primjeni u različitim sektorima privrede“, rekao je prof.dr.sc. Slobodan Zečević, sa Saobraćajnog fakulteta Beograd.  

Učesnici Međunarodne konferencije logistike u BiH imat će priliku da direktno razgovaraju s predstavnicima institucija,  upoznaju međunarodno priznate stručnjake i predstavnike poslovne zajednice, informiraju se o aktualnim problemima u ovoj oblasti i što je najvažnije- razgovaraju o mogućim pristupima za njihovo rješavanje.  Zaključci konferencije bit će objavljeni naknadno.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U Bosanskoj Krupi ubijen policajac, drugi teško povrijeđen u napadu na policijsku stanicu

U Bosanskoj Krupi ubijen policajac, drugi teško povrijeđen u napadu na policijsku stanicu

Remi Fenera i Mančester junajteda

Remi Fenera i Mančester junajteda