in

Hajdaš Dončić: Nesudjelovanje na Odboru za obranu nije dogovoreno s Milanovićem

Hajdaš Dončić: Nesudjelovanje na Odboru za obranu nije dogovoreno s Milanovićem
Slatka-Tajna.Eu
Hajdaš Dončić: Nesudjelovanje na Odboru za obranu nije dogovoreno s Milanovićem

Siniša Hajdaš Dončić

Foto: Neva Zganec / Pixsell

Predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u subotu je opovrgnuo da je nesudjelovanje SDP-ovih zastupnika na predstojećoj sjednici saborskog Odbora za obranu povezano i dogovoreno s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem te istaknuo kako SDP “razmišlja svojom glavom”.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić ranije danas u Osijeku je komentirao najavu oporbe da će bojkotirati sjednicu saborskog Odbora za obranu, na koju će doći zamjenik glavnog tajnika NATO saveza Boris Ruge te saborskim zastupnicima i hrvatskoj javnosti objasniti što je to NATO misija sigurnosne i obučne potpore za Ukrajinu – NSATU te zašto je bitna i za Hrvatsku.

Anušić je rekao kako ga to podsjeća na potez kojim je predsjednik RH Zoran Milanović zabranio načelniku Glavnog stožera OS RH generalu Tihomiru Kundidu dolazak na taj saborski Odbor. 

– Sada kada ne može dati naredbu Borisu Rugeu da ne dođe, onda izdaje tu istu naredbu saborskim zastupnicima SDP-a i oporbenjacima, govoreći im da ne sudjeluju na sjednici Odbora, ocijenio je ministar Anušić.

Uoči sastanka s čelnicima lokalnih organizacija SDP-a s osječkog područja, Hajdaš Dončić je na upite novinara, izjavio kako takve tvrdnje nisu točne.

Dodao je da ga kao građanina Hrvatske “smeta da bilo tko, iz bilo koje institucije, dolazi u hrvatski parlament, i soli nam pamet kako bi saborski zastupnici ili građani trebali razmišljati”.

– Mi razmišljamo svojom glavom, znamo kakva je to misija, ali to nije prioritet SDP-u, i mi u tome ne sudjelujemo, rekao je predsjednik SDP-a.

– Meni ne trebaju strani namjesnici bilo koje vrste, niti da bilo tko dolazi iz Beča, Pešte ili Bruxellesa, da mi kvari moju zdravu pamet, i podcjenjuje građane RH, dodao je Hajdaš Dončić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kaže kako za njega to nije krucijalno pitanje i da “služi kao veliki balon, da se diže vidljivost HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu.

– Za mene to definitivno nije krucijalna tema u Hrvatskoj, već su to životni standard, priuštivo stanovanje, borba za mlade i umirovljenika, a hoće li dvije osobe negdje ići, ili neće, od toga NATO misija neće propasti, ustvrdio je Hajdaš Dončić.

SDP razmišlja svojom glavom

Na upit novinara je li nesudjelovanje SDP-ovih zastupnika na saborskom Odboru za obranu ‘dogovor s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem’, odgovorio je niječno.

– Rekao sam da ne. SDP razmišlja svojom glavom. Predsjednički izbori su jedno, a SDP je politička organizacija koja ima svoj program i stajališta, dodao je predsjednik stranke.

Hajdaš Dončić najavio je kako će na predstojećim lokalnim izborima, iduće godine, SDP u svakom od četiri velika grada imati svoje kandidate za gradonačelnika i župana. 

O kandidatima će odlučiti županijske i gradske organizacije i to će se dogoditi vrlo brzo.

– SDP se vraća na teren, očekujem od europarlamentaraca, saborskih zastupnika, predsjednika općinskih i gradskih organizacija da budu s ljudima na terenu, i rezultati će postupno doći, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Borac brani plus 6 u Sloveniji

Borac brani plus 6 u Sloveniji

Boltauzer doživotno suspendovan iz Evrolige?!

Boltauzer doživotno suspendovan iz Evrolige?!