in

Put u finale vodi iz Stare Pazove

Put u finale vodi iz Stare Pazove
Slatka-Tajna.Eu
Put u finale vodi iz Stare Pazove

Nakon remija u prvoj utakmici polufinala igranoj u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, odluka o putniku u finale doigravanja za plasman na Evropsko prvenstvo za žene u fudbalu pada sutra u revanš meču koji je na programu u Staroj Pazovi.

Iz tabora fudbalske reprezentacije Srbije pred meč ističu da zenički remi rezultatom 2:2 (ne)brine, ali svakako poziva na oprez u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Selektor Srbije Dragiša Zečević ne skriva da je imao zamjerke na igru svojih izabranica u prvom meču.

„Prvi utisak je takav da nisam zadovoljan kako smo odigrali utakmicu. Primili smo golove posle neshvatljivih grešaka, stvari na koje smo upozoravali. Jednostavno, neverovatne greške su nam se dešavale. S druge strane imali smo, kao i mnogo puta, dosta zicera koje nismo iskoristili na vreme“, rekao je selektor Dragiša Zečević.

Istakao je i šta očekuje od svoje ekipe na domaćem terenu.

„Ono što je bitno igra mora da bude tečnija, mora da bude brža, efikasnija. Imali smo i mnogo kadrovskih problema, ali nećemo o tome. Devojkama treba podrška u revanšu, to je jako važno, uostalom videlo se u Zenici koliko je ljudi došlo da isprati duel ove dve reprezentacije. Očekujem da ćemo u revanšu biti ubedljiviji, da nam se greške neće ponavljati i da ćemo utakmicu privesti na način na koji želimo“, kazao je Dragiša Zečević.

Izabranice Selvera Hodžića selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas će u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije odraditi službeni trening. Trenerica u stručnom štabu Alisa Spahić optimista je pred meč.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Zadovoljni smo načinom na koji su igračice izvršavale svoje obaveze tokom ovog okupljanja. Iza nas je jedan kvalitetan meč, ali Srbija je jaka ekipa i sad nam slijedi još veći izazov. Potrudili smo se da regenerišemo ekipu nakon zahtjevne utakmice u Zenici i pripremimo ih fizički i mentalno za revanš“, istakla je Alisa Spahić. 

Bh. reprezentativka Gloria Slišković predviđa zahtjevnu utakmicu.

„Ekipu čeka izuzetno težak revanš, ali smo svjesne svojih kvaliteta i rada koji smo uložile. Prvi susret je pokazao da imamo možemo parirati Srbiji, iako su one i dalje favoriti u ovom dvomeču. Sada smo još motiviranije da damo sve od sebe na terenu. Vjerujemo u našu snagu i zajedništvo i nadamo se da ćemo odigrati još jedan kvalitetan meč“, kazala je bh. reprezentativka.

Utakmica Srbija – Bosna i Hercegovina biće odigrana sutra sa početkom u 19 sati. Prvi meč odigran u petak u Zenici završen je neriješenim rezultatom 2:2. Pobjednik ovog dvomeča će u finalu plej – ofa  igrati protiv pobjednica duela selakcija Luksemburga i Švedske.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sud poništio ekološku dozvolu za rudnik uglja Bistrica kod Prijedora

Sud poništio ekološku dozvolu za rudnik uglja Bistrica kod Prijedora

Top klinka #viralno #smijesno #love #zezanje #muvanje #viralshort

Top klinka #viralno #smijesno #love #zezanje #muvanje #viralshort