Categories: Estrada

ONE SU SREĆU NAŠLE U DRUGIM STVARIMA: Slavne dame koje su odabrale život bez djece

Vijesti da će poznate ličnosti postati roditelji, a potom i objave o rođenju njihove djece, oduvijek su najviše privlačile pažnju kako medija tako i publike.

Javnost kao da jedva čeka da se zvijezde ostvare u ovoj ulozi, te su tako mnogi od njih zaradili čitavo bogatstvo prodajući prve fotografije svojih nasljednika, a popularnost im je dodatno rasla u periodu kada su dobili djecu.

Ipak, neke poznate dame nisu poklekle pod pritiskom okoline i javnosti, te su ostale istrajne u odluci da ne žele da se ostvare kao majke. Ove dama su odabrale život bez djece.

Helen Mirren

Glumica je svojevremeno rekla da se nadala da će postati majka, ali se to nije desilo i pomirila se s tim. Pritisak okoline je nikad nije opterećivao, samo su joj dosađivali stariji ljudi koji su navaljivali da mora da dobije dijete po svaku cijenu.

Ellen DeGenneris

Voditeljica smatra da bi ona i njena partnerka Portia de Rossi bile odlični roditelji, ali se ipak plaši te ogromne odgovornosti i ističe da su sretne i bez djece sa svojim kućnim ljubimcima.

Condoleezza Rice

Američka političarka smatra da žena može imati ispunjen život i bez muža i djece i vjeruje da se sve dešava s razlogom i da ne treba ništa forsirati.

Jennifer Aniston

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Popularna Rachel iz “Prijatelja” možda je i najčešće od svih dama sa liste bila pod pristiskom javnosti nagađanjima o trudnoći i pitanjima zašto još uvijek nije postala mama. Izjavila je da nikada nije jasno donijela tu odluku, već se ona vremenom sama nametnula.

Ashley Judd

Ova glumica iznijela je stav da nema potrebe da rađa svoje nasljednike, kada je na svijetu toliko napuštene djece kojoj se treba posvetiti i tretirati ih kao svoju.

Oprah Winfrey

Čuvena voditeljica takođe smatra da je jako teško uspostaviti balans između porodice i posla, a u njenom slučaju bi djeca ispaštala zbog karijere.

Dita von Teese

Najpoznatija igračica burleske izjavila je da je promijenila svoja shvatanja o roditeljstvu nakon braka sa čovjekom koji nije želio da ima djecu, te da iako voli djecu svoje sestre ne želi da ima svoju, jer ne smatra potomstvo jedinim načinom za ispunjen i sretan život.

Marisa Tomei

Glumica kaže da ne cijeni brak kao instituciju i da ne razumije zašto žene moraju da postanu majke da bi se osjećale kao kompletne osobe.

Redakcija

Recent Posts

Đoković i Nadal igraju posljednji put

Novak Đoković i Rafael Nadal će u subotu od 16.30 u Rijadu odigrati svoj posljednji…

2 sata ago

Maloljetnik osumnjičen za 49 lažnih dojava o bombama u Sarajevu smješten u popravni dom

Općinski sud u Sarajevu odredio je 17. oktobra privremeni smještaj maloljetniku osumnjičenom da je za…

2 sata ago

Prva fotografija Dani Alveša nakon izlaska iz zatvora (FOTO)

Dani Alveš vratio se na društvene mreže, a njegova prva objava nakon izlaska iz zatvora…

4 sata ago

Rusija: Preuzeli smo kontrolu nad selom nedaleko grada Kurakove

Ukrajinska regija DonjeckFoto: Inna Varenytsia / ReutersRusko ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak navečer da…

4 sata ago

“Plakao sam sedam dana” (VIDEO)

Belgijski napadač Romelu Lukaku gostovao je u Koolcast Sport podcastu, u kojem je govorio o…

6 sati ago