in

DOKTOR ZA ROKENROL: Milić Vukašinović se prisjetio neobičnih početaka

Slatka-Tajna.Eu

Doktor za rokenrol Milić Vukašinović prvi novac zaradio je još 1962. godine na sarajevskim igrankama tako što je zajedno sa svojim drugarima naplaćivao ulaznice za svirke koje su pravili. Dok je evocirao uspomene na taj period života, muzičar je istakao da je tada sa svojim društvom na našim prostorima postavio temelje estradnog menadžerstva. Ipak, najveći džeparac zaradio je u glavnom gradu Velike Britanije, gdje je živio u periodu od 1971. do 1974. godine.

– U Londonu sam radio po nekoliko poslova, a prvi je bio istovarivanje šlepera punih kutija sa robom. To mi je donosilo dvadeset funti nedeljno. Međutim, samo su srećnici mogli dobro da zarade od tog posla jer je od pedeset momaka po dolasku šlepera samo nas desetak dobijalo šansu da radi. Zato sam fizikalisao samo tri mjeseca – otkrio je Milić i potom opisao gdje je nastavio s poslom.

– Prešao sam u poznati “Hard rok kafe”. Tamo sam radio dva posla u vezanoj smjeni. Od šest do deset ujutro prao sam podove, a potom bio “busboy” – takozvani momak za sve. Pomagao sam konobaricama, šankerima, radio u kuhinji… Svaka druga rečenica koju su mi upućivali bila je: “Mič, donesi salatu, hamburger…” Na tom mjestu zarađivao sam dvadeset pet do trideset funti mjesečno – završio je svoja sjećanja na prvi posao živa legenda domaćeg roka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Portugalske plaže krcate nakon ublažavanja mjera

Zapečeni punjeni krompir