in

ŠAĆIR AMETI – Jedan od najboljih pjevača mlađe generacije

Slatka-Tajna.Eu

SAĆIR AMETI – Cijeli svoj život posvetio je muzici. Završio je nižu muzičku školu u Prištini, kao i tri razreda više muzičke škole, nakon čega je školovanje nastavio u Sarajevu.  

Muzičku akademiju upisao je u Sarajevu, a završio u Beogradu. Učestvovao je na brojnim takmičenjima i festivalima širom Evrope i regiona. Neke od začajnijih nagrada su mu:  takmičenje Pop Rock izvođača u Bugarskoj 2003. godine – 2. mjesto , Efa Europe Israel Festival 2004. godine – 3. mjesto, takmičenje Gorna Oryahovitsa pred oko 35. 000 gledalaca  i 76 zemalja učesnica osvojio je prvu nagradu za etno jazz i pop muziku. Prva nagrada na Etno Jazz Festivalu Veliko Trnovo u Bugarskoj – 1. mjesto. 

Finalista i trećepalsirani na takmičenju Zvjezda mozes biti ti  u Sarajevskoj Zetri pred vise od 20.000 gledalaca i 1000 učesnika. 2014. godine –  treća nagrada na festrivalu  Zambak Prizren sa pjesmom – Nova Proljeca. 2017- godine – 2. mjesto sa pjesmomSlatke tajne Šadrvana,  također Zambak Prizren. 2018. godine na Oskaru popularnosti u Tuzli dobitnik je nagrade FOLK SUPER STAR GODINE. Sa istom numerom se predstavio publici u revijalnom djelu Ilidzanskog Festivala Sarajevo. Do danas je izdao jedan album za Hayat produkciju 2013. godine pod nazivom Igraj, igraj. Snimio još pet singlova i završava drugi album koji će izdati do kraja ove godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HNK: Rok za realizaciju projekata i dostavu izvještaja produžen do 1. septembra ove godine

Ferida trese struja