in

Sa Zvezdom ne idemo u politički rat

Slatka-Tajna.Eu

Kapiten Tirane Idriz Batha kaže da predstojeću utakmicu sa Crvenom zvezdom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ne gleda kroz prizmu politike.

Ovaj meč je prethodnih dana dobio političku konotaciju zbog odnosa Srbije i Albanije po pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Albanci je smatraju nezavisnom državom tzv. Kosovom i ovaj spor traje godinama unazad.

“Ja to ne vidim kao politički rat ili nešto što ima veze sa nacionalizmom. Za nas je to samo fudbalski meč. Cijenimo ih kao ekipu. Oni su napisali svoju priču i dobro se zna ko su. Mi ćemo se truditi da uživamo u utakmici i da pružimo maksimum”, rekao je kapiten Tirane na pres-konferenciji pred utakmicu.

Zvezda će u Tiranu poslije punih 75 godina i ovog puta dolazi kao tim koji je u tri prethodne sezone igrao neko od evropskih takmičenja, prvo Ligu Evrope, a onda i Ligu šampiona dvaput.

“Mi se nadamo pozitivnom rezultatu. Slabiji smo prema svim analizama koje smo radili, ali fudbal je više puta pokazao da u 90 minuta svašta može da se desi”, dodao je Batha.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










On je utakmicu u utorak opisao kao posebnu odgovornost prema ekipi, više nego kao naboj ili tenziju, jer je, kako kaže, iskusan igrač.

“Svaki meč ima svoju težinu. Prije utakmice sa Dinamom, rekli smo da nam je to najteži meč. Sad smo to prošli i težina se povećava. Protivnik je boljeg kvaliteta, mi igramo kod kuće i uzdamo se da ćemo se pokazati bolje nego u prvoj utakmici”, kaže Idriz.

Vrlo jasno je stavio do znanja i svojim saigračima šta očekuje od njih i čemu se nada kao ishodu…

“Probaćemo da se oslobodimo pritiska. Atmosfera je dobra kao i uvijek, a naš cilj je da dobijemo šta želimo i da izbjegnemo penale… Nadam se da ćemo pobijediti, a ko postigne gol je manje važno. Hoću da damo gol, a iznad svega je učinak ekipe”, istakao je Batha.

(Telegraf.rs)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ispiranje posuđa prije pranja u mašini možda čini više štete

VRATIO SE U MLADOST: Mirko Gavrić objavio fotku sa muzičkim velikanima