Skandal zbog fotografija maloljetne Totijeve kćerke

Hiperseksualizacija djetinjstva i adolescencije, koja se graniči s podsticanjem na pedofiliju, ovako je predsjednica Pokreta roditelja Elisabeta Skala ocijenila objavljivanje na naslovnoj stranici tabloidnog magazina “Ðente”, fotografije u kupaćem kostimu kćerke bivšeg kapitena fudbalskog kluba Roma Frančeska Totija.

Fotografija je u Italiji uzburkala javnost, izazvala oštre reakcije na društvenim mrežama i za sada, tužbu Uduženju novinara.

Djevojčica je snimljena dijelom sa leđa, a naslov aludira da je pozadina 13-godišnje djevojčice “identična majčinoj”, Ilari Blazi, poznatoj TV voditeljki i supruzi proslavljenog, sada bivšeg fudbalera.

Oštro su reagovali i roditelji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Frančesko Toti je optužio direktora magazina “Ðente”, lista koji se bavi uglavnom tračevima, za “komercijalizaciju dječijeg tijela”, a majka Ilari je na svom istangam profilu ironično “zahvalila” direktorki magazina Moniki Moska “za pokazani senzibilitet apostrofirajući stražnjicu maloljetne djevojčice na naslovnu stranu”.

Da hipokrizija magazina bude veća, lice djevojčice je zamućeno da bi se “poštovala privatnost maloljetnice”, iako je fotografisana u plitkoj vodi pored svog svjetski poznatog oca.

“Ovakve stvari moraju biti odmah prekinute i to od strane institucija koje se bave zaštitom naše djece, ali i da bi se odbranilo novinarstvo i medijska komunikacija koja poštuje prava maloljetnika”, izjavila je predsjednica Pokreta roditelja.

Redakcija

Recent Posts

Legendarni američki teniser tvrdi da zna šta Đoković čeka i zašto se ne penzioniše

Džimi Konors, legendarni američki teniser, zajedno je u sa sinom Bretom u podkastu "Prednost, Konors"…

1 sat ago

Biskupska sinoda podržala vodeće uloge žena u Crkvi, ali ne i svećenice

Sveta misaFoto: Ilustracija / ShutterstockBiskupska sinoda u Vatikanu završila je u subotu pozivom da se…

2 sata ago

Tea Kovačević osvojila Masters u Monte Karlu

Tea Kovačević najbolja mlada teniserka iz Republike Srpske ostvarila je najveći uspjeh karijere pošto je…

3 sata ago

ANTITERORISTIČKA AKCIJA FUP-a: Ovo su uhapšene vehabije koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom na policijsku stanicu

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/bosanska-krupa-napad.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/bosanska-krupa-napad.jpg","caption":"","bg":"423222"}] Ubistvo i ranjavanje policajca u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi prema izjavama policijskih zvaničnika…

4 sata ago

Borac eliminisan iz Evrope

ORMOŽ - Rukometaši Borca eliminisani su u drugom kolu EHF Evrokupa. Slovenački Jeruzalem Ormož je…

5 sati ago

Lažna dojava o bombi na sarajevskom aerodromu

Dojava bombe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu bila je lažna, potvrdili su za Radio Slobodna…

6 sati ago