in

Iskopan prvi kilometar tunela Hranjen

Slatka-Tajna.Eu

U kampu firme Euro-Asfalt u Hrenovici održan je sastanak Odbora za praćenje realizacije Projekta cestovnog povezivanja Sarajeva i Goražda na kojem je uz članove odbora ispred investitora radova Autoceste FBiH i izvođača radova firme Euro-Asfalt te nadzora Instituta IPSA prisustvovala i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća kao član ovog Odbora.

Radnici kompanije Euro-Asatl do sada su izgradili prvi kilometar tunela Hranjen, tačnije 1.071 metar na budućoj brzoj cesti Sarajevo-Goražde. S južne strane, iz pravca Goražda iskopan je 621 metar dok je sa sjevera, kod Hrenovice iskopano oko 450 metara glavne cijevi. Istovremeno se prokopava i servisna cijev u istoj dužini, kako sa sjeverne, teko i sa južne strane.

Kako je istaknuto na sastanku, geološki uslovi, odnosno pojava podzemnih voda u jednom dijelu su uticali na dinamiku izvođenja radova, a ovom prilikom razgovarano je o aktivnostima s ciljem poboljšanja dinamike izvođenja radova, s obzirom da se radi o jednom od najznačajnijih projekata kako za stanovnike Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, tako i za cijelu BiH.

„Uz otklanjanje poteškoća na koje nailazi izvođač radova u smislu stacioniranja podzemnih voda, u cilju intezivnijeg rada na tunelu Hranjen, evidentno je da je izvođač radova angažovao veći broj radne snage te zanovio opremu i mehanizaciju koja će doprinijeti kvalitetnijoj i bržoj dinamici izvođenja radova. S obzirom da građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde više od 20 godina čekaju na realizaciju ovog projekta, Odbor za praćenje realizacije projekta će i dalje pratiti aktivnosti kako bi svi zajednički doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji“-ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Znate li kako do sredstava? EU kreditira bh. privredu

Zabio se u stup na Bulevaru, ima ozlijeđenih / Bljesak.info