Categories: Novosti

Njemačka pooštrava mjere, u Parizu obvezne maske

Gotovo 24 i pol milijuna ljudi u svijetu zaraženo je koronavirusom, a umrlih je oko 830 tisuća. Francuska ima najveći dnevni rast broja zaraženih otkako su u toj zemlji ukinute najstrože epidemiološke mjere. Njemačka pak pooštrava mjere, što uključuje i zabranu masovnih okupljanja do kraja godine te kazne za nenošenje maske. 

Koronavirus – najnovije informacije  

Masovni prosvjedi, ali i zabave, stavljeni su u Njemačkoj na čekanje. Tako se ova slika nedavnog prosvjeda u Berlinu protiv vladinih mjera zbog koronavirusa ovog vikenda neće ponoviti.

U Njemačkoj se uvodi i minimalna kazna od 50 eura za nepoštovanje obveze nošenja zaštitne maske na propisanim mjestima poput, primjerice, javnog prijevoza.

Od sutra u Parizu postaje obvezno nošenje maski, objavile su francuske vlasti. Pješaci, biciklisti, motoristi i vozači skutera morat će nositi masku, što će biti obvezno i za pariška predgrađa, precizirala je policijska uprava glavnog grada ističući “pogoršanje epidemiološke situacije”. Korisnici motornih vozila neće morati nositi maske, dodala je policijska uprava.

Sve je više, upozorava se, zaraženih među mladima. To objašnjava mali broj hospitaliziranih. Ipak, vlasti su na oprezu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– Podaci pokazuju da se virus posebno širi među mlađom populacijom. Gotovo 6 posto onih između 20 i 30 godina pozitivno je na koronavirus, što je iznad nacionalnog prosjeka, reako je Jean Castex, francuski premijer.

Francuski premijer najavio je da će maske biti obvezne na svim radnim mjestima gdje boravi više od jedne osobe, no mediji prenose i to da je skinuo masku dok se obraćao novinarima.

– Ovo je osjetljiv trenutak, prelazak iz ljeta u jesen, prije otvaranja škola i početka akademske godine. Stoga zahvaljujem talijanskom ministru zdravstva s kojim ću 31. kolovoza voditi regionalnu konferenciju upravo o sigurnosti otvaranja škola, rekao je Hans Henri P. Kluge, regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

Alarmantan je podatak UNICEF-a prema kojem više od trećine djece školske dobi u svijetu, njih milijardu i pol, nije imalo pristup online nastavi dok su zbog pandemije bile zatvorene škole. U supsaharskoj Africi gotovo polovina učenika ne može sudjelovati u nastavi na daljinu, a u istočnoj Europi i dijelovima Azije – trećina. UNICEF je stoga pozvao vlade da uz sigurnosne mjere ponovno otvore škole.

Redakcija

Recent Posts

NAJPOZNATIJI METEOROLOG U REGIONU, ZORAN VAKULA, ZA ‘SB’ OTKRIVA: Evo kakva nas zima očekuje, i na što posebno trebamo obratiti pozornost…

Vidjevši u petak navečer neobičnu objavu na LinkedIn profilu Zorana Vakule, poznatog meteorologa Hrvatske radiotelevizije,…

5 minuta ago

Broni se seli u G ligu

​Ove sezone mladi Broni Džejms stigao je u Los Anđeles Lejkerse i prvi put u…

1 sat ago

Ivana Jovanović izazvala polemiku zbog akcenta: Suprug se uključio u raspravu na mrežama! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Glumica Ivana Jovanović, poznata po ulozi Nede u seriji "Greh njene majke", izazvala je mnoštvo…

1 sat ago

Šta se zna o spornim kineskim respiratorima uvezenim u RS tokom pandemije?

Kineski respiratori. Njihovu nabavku, odnosno sumnjive ugovore ovih dana istražuje tužilaštvo u Republici Srpskoj (RS).…

2 sata ago

Remi Rijeke i Varaždina

U susretu 11. kola HNL-a Rijeka i Varaždin remizirali su rezultatom 1-1.

4 sata ago