Categories: Biznis

Pandemija VELIKA PREPREKA kraćoj radnoj nedelji

Finska premijerka Sana Marin želi da skrati trenutno osmosatno radno vrijeme na šest sati, tvrdeći da bi manji broj radnih sati mogao da bude nadoknađen povećanom produktivnošću. Marin, koja je svoj plan iznijela u govoru na konferenciji svoje Socijaldemokratske partije, zalagala se za skraćivanje broja radnih sati još pre nego što je postala premijerka.

“Bogatstvo koje donosi povećana produktivnost mora da se dijeli ne samo između vlasnika i investitora, već i običnih radnika”, istakla je Marin.

Ipak, finska premijerka će za tako nešto morati da ubijedi i ostale četiri partije u svojoj koaliciji, posebno u vremenu povećanja nezaposlenosti uslijed pandemije COVID-19.

“Moramo da osmislimo jasnu viziju i konkretne korake kako država da krene ka skraćivanju radnog vremena, a finski radnici prema boljem radnom životu”, rekla je 34-godišnja Marin, koja je za predsjednicu Socijaldemokratske partije izabrana u nedelju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Jedna od najmlađih osoba na premijerskoj poziciji, Sana Marin predvodi vladu lijevog centra od decembra prošle godine, nakon što je njena prethodnica Anti Rine dala ostavku.

Ranije danas, njena partija odbila je predlog da se eksperimentiše sa šestosatnim radnim vremenom, već umjesto toga usvojila prijedlog za skraćivanje broja radnih sati i uvođenja veće fleksibilnosti u radni život.

Objava Pandemija VELIKA PREPREKA kraćoj radnoj nedelji pojavila se prvi puta na Business Magazine.

Redakcija

Recent Posts

Atlantic Grupa ostvarila rast prihoda od 10,6 posto, neto dobit veća za 22,3 posto

“Atlantic Grupa i u prvih devet mjeseci 2024. godine nastavlja s odličnim rezultatima. Zahvaljujući rastu…

29 minuta ago

Svečano prisegnuo 44. naraštaj dragovoljnih ročnika i ročnica

Svečano prisegnuo 44. naraštaj dragovoljnih ročnika i ročnica Foto: HTV / HRTNa služenje domovini svečano…

30 minuta ago

Gdje se nalazi Borac nakon dva kola

Kompletirano je drugo kolo Lige konferencija u kojem je Borac podsjetimo ostvario senzacionalnu pobjedu u…

1 sat ago

ČITA LI OVO GRADONAČELNICA KARIĆ: 30 godina poslije, zločini Mušana Topalovića Cace i pripadnika Desete brdske brigade Armije RBiH i dalje predstavljaju kamen spoticanja…

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/1667997432882.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/1667997432882.jpg","caption":"Foto: SLOBODNA BOSNA \/ S.S.","bg":"41483c"}] Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) podsjeća javnost na…

3 sata ago

Pokazali smo zašto se ovaj klub zove Borac, nikad se nećemo predati (VIDEO)

NIKOZIJA – Mladen Žižović, trener FK Borac, kazao je na konferenciji za medije nakon veličanstvene…

3 sata ago