in

Preliminarni rezultati: DPS 34,8 %, “Za budućnost Crne Gore” 32,9 %

Slatka-Tajna.Eu


Centar za monitoring (CeMI) objavio je preliminarne rezultate izbore u Crnoj Gori, prema kojima je na osnovu 77,5 odsto obrađenog uzorka Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića osvojila 34,8 odsto glasova, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,9 odsto glasova.

CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora.

Prve projekcije mandata na 72,5 obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” 10 mandata, “Crno na bijelo” četiri. Po tri mandata bi imali Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, po dva SDP i Albanska lista, i jedan AK Jednoglasno.

Iz opoziconog Demokratskog fronta, koji predvodi koaliciju “Za budućnost Crne Gore” je na konferenciji za medije rekao da je ta koalciija osvojila oko 35 odsto glasova birača. Iz štaba DF-a kažu da je opozicija osvojila 40 od 81 poslaničkog mandata u crnogorskom parlamentu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako javlja reporter N1, iz izbornog štaba vladajućeg DPS-a navode da je ova partija, na osnovu 60 odsto obrađenog materijala, osvojila 37,7 odsto. To je, kako kažu, većina koja im omogućava da sa svojim partnerima formiraju vlast.

Za sada se niko ne usuđuje da kaže ko je pobijedio jer je rezultat tijesan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SPREMNA ZA KRAJ PANDEMIJE: Dušica Grabović najavljuje veliki hit

Važni samo pred izbore: Malo brašna ili 10-20 maraka / Bljesak.info