Categories: Novosti

Roberto Mancini: Mislimo samo na utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom



Selektor fudbalske reprezentacije Italije, Roberto Mancini održao je prvu press konferenciju pred okupljanje reprezentativaca i prvih obaveza u drugom izdanju Lige nacija.

Mancini je za ovo takmičenje pozvao čak 35 igrača, među kojima će birati najbolje što Italija u ovom trenutku ima da ponudi. Jedini koji se nije mogao odazvati pozivu je Marco Verratti, koji vuče povredu od prije finala Lige prvaka, dok bi se Jorginho trebao reprezentaciji priključiti danas.

“Pozvao sam 35 momaka jer u ovom trenutku ne znamo u kakvoj smo formi, ali želim da pogledam nekoliko drugih fudbalera i da ocijenim nekoliko njih prije obaveza koje ćemo imati u oktobru i novembru”, rekao je Mancini.

Italijanski strateg se osvrnuo na prvu utakmicu u Ligi nacija, koju će njegova reprezentacija igrati protiv naše najbolje selekcije.

“Moramo takmičenje početi na najbolji mogući način. Naše misli usmjerene su samo na utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. To će biti težak zadatak, a nakon toga ćemo razmišljati o utakmici u Amsterdamu”, nastavio je selektor Italije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Selektor Italije je najavio i na koji način bi njegova reprezentacija trebala igrati. Azzurri imaju na raspolaganju mnoštvo kvalitetnih napadača, ali Mancini tvrdi da neće mnogo mijenjati sastav kroz cijelo takmičenje. Selektor Italije od svojih momaka će tražiti da igraju sa entuzijazmom i za pobjedu u svakoj utakmici.

Podsjećamo utakmica između Italije i Bosne i Hercegovine u Ligi nacija igrat će se 4. septembra na stadionu Artemio Franchi u Firenci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Redakcija

Recent Posts

Bosanska Krupa u šoku, istraga nakon što je maloljetnik ubio policajca

Građani Bosanske Krupe su zatečeni i šokirani, nakon što je maloljetnik nožem ubio jednog, a…

27 minuta ago

Džejms u “Dži” ligi

Broni Džejms, košarkaš LA Lejkersa, naredni period će provesti između tog tima i njihove filijale…

1 sat ago

Slovenci skloni nuklearnoj energiji i novom reaktoru u NE Krško

NE KrškoFoto: Davor Puklavec / PIXSELLOko 45 posto slovenskih ispitanika bi na referendumu podržalo izgradnju…

2 sata ago

Muzeti izbacio Zvereva

Njemački teniser Aleksander Zverev nije uspio da se plasira u polufinale turnira u Beču iz…

3 sata ago

IZNENAĐENJE U ČETIRI GRADSKE OPĆINE: Najviše glasova osvojila je Stranka za BiH!

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12sa12sasasasasasa21sasasasasasasasasasasasasasasasasasasasa.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12sa12sasasasasasa21sasasasasasasasasasasasasasasasasasasasa.jpg","caption":"Foto: Facebook","bg":"7c5a43"}] Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Haris Zahiragić predstavio je rezultate lokalnih izbora ove…

4 sata ago

Da imam takav budžet bio bih petostruki prvak Evrope

Uoči velikog francuskog derbija između Marseillea i PSG-a koji se igra u nedjelju na ''Velodromu'',…

5 sati ago