Categories: Biznis

Milionska podrška BH Telecoma za šest bh. nogometnih klubova

Na inicijativu generalnog direktora BH Telecoma Sedina Kahrimana i članova Uprave BH Telecoma danas je održan sastanak sa predstavnicima šest bh. nogometnih klubova i to FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Sloboda, FK Velež, FK Tuzla City i FK Čelik, a povodom najave početka zajedničke partnerske saradnje u vrijednosti od skoro milion KM u naredne tri godine.

Iznos će biti raspodijeljen na pomenute klubove shodno ostvarenim rezultatima na domaćoj i evropskoj nogometnoj sceni.

„Izuzetno sam zadovoljan održanim sastankom. Raduju me pozitivne reakcije na prijedlog saradnje i uspostave partnerskog odnosa na period od tri godine tokom kojeg će BH Telecom podržati ove klubove u iznosu od skoro milion KM. Posebno mi je drago da će dio sredstava biti usmjeren na omladinske pogone koji su budućnost bosansko-hercegovačkog društva. Ovom podrškom još jednom potvrđujemo da je BH Telecom društveno najodgovornija kompanija u BiH, posebno u segmentu ulaganja u sport“, kazao je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

„BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija već dugi niz godina je prijatelj nogometa. Raduje me ova inicijativa o zajedničkom projektu za dobrobit sporta u BiH i posebno me raduje dobrodošlica koja mi je priređena od kolega i Uprave BH Telecoma“, istakao je Džemil Šoše, direktor kluba FK Velež.

Amira Uzunović, direktorica marketinga FK Željezničar je istakla zadovoljstvo zbog prepoznavanja timova koji će dobiti značajnu finansijsku i partnersku podršku od strane BH Telecoma, društveno najodgovornije kompanije. Naglasila je da je ovo istinski početak jedne nove sportske priče.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Ova podrška nam je veoma značajna za naš daljnji rad. Nadam se da ćemo sa BH Telecomom i ubuduće imati uspješne zajedničke interese. Sredstva namjeravamo usmjeriti i u razvoj naših omladinaca“, rekao je Emir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda.

Almir Husić, predsjednik UO FK Tuzla City, Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo i Robert Jonić, član UO NK Čelik su također zahvalili BH Telecomu na predloženoj inicijativi i ulaganju u bh. nogomet. Također su istakli da se saradnja događa u pravo vrijeme, jer je trenutna finansijska situacija u bh. nogometu izuzetno teška te da će finansijska sredstva biti uložena u oporavak i stabilizacije klubova.

„Na ovom sastanku sam prepoznao da u BH Telecomu imamo prijatelje koji žele da pomognu bh. klubovima. Vjerujem da će se i druge domaće kompanije povesti ovom inicijativom BH Telecoma“, na kraju je rekao Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo.

Redakcija

Recent Posts

Šok: Bili Beron završio karijeru

Američki košarkaš Bili Beron završio je karijeru. Bivši košarkaš Crvene zvezde i ljubimac navijača, Bili…

25 minuta ago

Savjet HNB-a: Ukupna izloženost sistemskim rizicima na umjerenoj razini

HNBFoto: Patrik Macek / PIXSELLUkupna izloženost sistemskim rizicima na kraju drugog tromjesečja 2024. ostala je…

33 minute ago

Tri stručnjaka iz dijaspore na prenosu znanja na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu

U periodu između 2. i 17. oktobra 2024.godine, u okviru programa Ministarstva za ljudska prava…

53 minute ago

Broj zaposlenih u ZDK raste, najviše nezaposlenih i dalje u Zenici

Na kraju augusta, napominje, u evidenciji nezaposlenih u tom kantonu bilo je 47.554 osoba. “Prema…

1 sat ago

Rafael Nadal dolazi u Beograd

Dolazak Rafaela Nadala u Srbiju pred kraj sezone bi bio pravi spektakl. Prema pisanju francuskog…

2 sata ago