in

Stožer predstavlja nove mjere za Jadran

Slatka-Tajna.Eu

Koronavirus/Ilustracija

Foto: Marko Prpić/Grgo Jelavić/Duško Jaramaz / PIXSELL

U Hrvatskoj je jučer bilo 179 novozaraženih koronavirusom, a umrla je još jedna osoba. Na europskoj koronakarti naša je obala i dalje narančasta. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na Jadranu, konkretno u četirima dalmatinskim županijama, od ponedjeljka se primjenjuju strože mjere, koje će danas opširnije predstaviti nacionalni Stožer. Detalje je, gostujući u središnjem Dnevniku, otkrio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

– Bit će ograničenja okupljanja, na nacionalnoj razini je to sada za sva okupljanja do 100, ovdje će se smanjiti. Isto tako će se ograničiti broj osoba koje dolaze na organizirane događaje uz potvrdu, također će biti neko ograničenje, broj još nismo usuglasili. Osim toga, organizator će svoj događaj trebati najaviti sedam dana ranije lokalnom i županijskom stožeru, koji će provjeriti održavanje mjera i sve druge organizacijske aktivnosti koje su vezane uz epidemiološku zaštitu, rekao je Capak.

Sinoć se u Splitu održao najmasovniji događaj od početka epidemije. Na Poljudu je odigrana nogometna utakmica.

– Cijepio bih se samo radi Hajduka, radi ničega drugog, samo da mogu biti na utakmici, rekao je jedan od navijača.

A u Tisnom je počeo Garden festival, na koji su stigli i britanski turisti.

– Jedini način kako posjetitelji mogu biti na festivalu jest da moraju imati negativan test ili su preboljeli COVID pa i dalje imaju antitijela ili moraju biti dva puta cijepljeni, rekao je Nick Colgan, direktor Garden resorta.

Broj dosad zaraženih koronavirusom u Europi premašio je 50 milijuna. Zbog širenja zaraznije, delta-varijante, koja je postala dominantna, u posljednje vrijeme raste broj novih slučajeva zaraze u gotovo svim europskim zemljama. S obzirom na to da se cijepljenje usporilo, posvuda se uvode restrikcije za one bez COVID potvrde, a Mađarska će prva u Europi ponuditi i treću dozu.  

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Australska savezna država Novi Južni Wales u petak je izvijestila o najvećem dnevnom porastu novozaraženih koronavirusom ove godine, što je potaknulo jače mjere zatvaranja u Sydneyu, a australske vlasti su rekle da se država nalazi u izvanrednoj situaciji koja ometa oporavak gospodarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BIO JE NAJVEĆA LJUBAV MARIJE ŠERIFOVIĆ: Evo kako njen bivši danas izgleda i čime se bavi!

ECB nastavlja s poticajnim mjerama, spremna tolerirati veću inflaciju