Categories: Lifestyle

Najskuplja kuća u Las Vegasu čeka kupca

Superluksuzni dom smješten je na ivici pustinje Mojave, gdje pronalazi svoje savršeno mjesto i na prodaju je. Kuću je dizajnirala najsavremenija dizajnerska kompanija u Nevadi „Blue Heron“. Vila je kreirana tako da odiše dekadencijom lasvegaskog Strip bulevara i prirodnim duhom pustinje u kojoj se nalazi, kako objašnjava Tyler Jones, izvršni direktor i osnivač dizajnerskog studija

Eksperimentalni dom s pet spavaćih soba, koji je završen tek prošlog mjeseca, trenutno je najskuplja vila u Las Vegasu s cijenom od 28 miliona dolara. Kuća je nazvana „Vegas Modern 001“, a dizajnirana je kao izlog tehnoloških i arhitektonskih inovacija kompanije „Blue Heron“ i uključuje različite performanse inžinjeringa i dizajna. „Vegas Modern 001“ smješten je u Dragon’s Reserveu, zatvorenoj zajednici u MacDonald Highlandsu, na parceli od 1,26 hektara, koja gleda na svjetla grada iz zone udobnosti i sigurnosti.

Jedinstven dizajn

Vila zauzima gotovo 1.500 kvadratnih metara, uključujući spavaću sobu, kojoj se pristupa preko staklenog mosta s pogledom na dolinu Las Vegasa kroz stakleni zid od 40 stopa. Tu je recepcija s vodenim elementima na tri zida i „digitalna jazbina“ s LED ekranom od 13,5 stopa, koji je toliko ogroman da se može vidjeti iz nekoliko životnih prostora otvorenog plana. Jedno od osam kupatila ima plafon visine pet metara.

Eksterijer

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U vanjskom dijelu vile, na terasi od gotovo 500 kvadrata, nalaze se tri međusobno povezana bazena, dvije otvorene kuhinje, tri vanjska tuša, salon s punim šankom, devet protivpožarnih elemenata i paluba s pogledom na Las Vegas Strip. Garaža za 11 automobila ima sistem ekranizacije za prikazivanje automobila, stanice za punjenje „Tesla“ modela i ugrađene televizore.

Napredna tehnologija

Eksperimentalne karakteristike kuće uključuju sofisticirani sistem van mreže, s najvećim solarnim nizom u tom regionu, uparenim s naprednom tehnologijom baterija i mikro čipova. Pametni sistem doma stanarima omogućava da sinhroniziraju kućnu tehnologiju po svojoj mjeri, mijenjajući osvjetljenje i temperaturu.

Uvjeti kupovine

Jedinstveni aspekti kuće uključuju neuobičajeni uslov prodaje: kupci moraju da pristanu na iznajmljivanje rezidencije Blue Heronu, kako bi je koristili kao „doživljajni centar“ na 36 mjeseci, a tek nakon toga kupac može u potpunosti posjedovati ovu vilu.

Jones kaže da je više milijardera već vidjelo ovu vilu, ali očekuje kupca koji traži nešto izuzetno i posebno.

– Ova vila je trofej koji će impresionirati svakoga – smatra Jones.

 

The post Najskuplja kuća u Las Vegasu čeka kupca appeared first on Azra Magazin.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Protiv Partizana može, protiv Baskonije ne: Kampaco suspendovan

Iako je pravio scene protiv Bajerna u prvom kolu kada je kao pobješnjeli pas krenuo…

30 minuta ago

Bitcoin skočio blizu 64.000 dolara

Najveća digitalna imovina porasla je čak 2,8 posto u ponedjeljak prije nego što je smanjila…

35 minuta ago

Uhapšen direktor sarajevskog komunalnog preduzeća

Po nalogu kantonalnog Tužilaštva, u Sarajevu je uhapšen Nijaz Salamović, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Rad"…

36 minuta ago

Džumhur ponovo ispao u prvom kolu

Damir Džumhur doživio je još jedan poraz, četvrti u nizu. Ovog puta je u Almatiju…

3 sata ago

Summit lidera Berlinskog procesa: EU nije potpuna bez zapadnog Balkana

U Njemačkoj je održan sastanak na vrhu Berlinskog procesa. Na 10. summitu predsjednika država i…

3 sata ago

Udruženje poslodavaca u FBiH: Hitna potreba za obnovom željezničke i drumske infrastrukture

Udruženje poslodavaca u FBiH, analizirajući stanje i posljedice nastale uslijed poplava i klizišta izazvanih vremenskim…

4 sata ago