in

“U Hagu završe oni koji udare na državu Bosnu i Hercegovinu”

Slatka-Tajna.Eu

Denis Bećirović uputio je vrlo jasnu poruku Miloradu Dodiku.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović poručio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku da “oni koji udare na državu BiH završe u Hagu ili na smetljištu historije”, komentarišući njegove izjave koje je iznio nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida.

“Milorad Dodik i njegovi sljedbenici moraju prestati provoditi destruktivnu i anticivilizacijsku politiku. Pravosnažne presude najviših svjetskih sudova se moraju dosljedno poštovati. O njima nema rasprave i pogađanja. Dodik mora prestati prijetiti državi Bosni i Hercegovini i rušiti Dejtonski mirovni sporazum. Bosna i Hercegovina je preživjela puno jače i opasnije političare od Dodika. Svi oni koji su prijetili našoj državi završili su, prije ili kasnije, na smetljištu historije“, poručio je Bećirović.

Naveo je da država Bosna i Hercegovina ima mehanizme da zakonski sankcionira svakog pojedinca koji udari na ustavni poredak države.

“Preporučujem Dodiku da ne iskušava snagu države Bosne i Hercegovine, kao i njenih moćnih i brojnih prijatelja širom svijeta“, istakao je te dodao da: “Dodik mora znati da je ovo 2021. a ne 1992. godina”.

“Država Bosna i Hercegovina je vječna, lokalne političke kabadahije su prolazna kategorija. Također, Dodik mora znati da ga svaka eventualna antiustavna radnja uvrštava u red najgorih ekstremista u Evropi. Osim crne liste Sjedinjenih Američkih Država, Dodik bi eventualnim neustavnim aktivnostima gotovo sigurno čekirao i kartu za crnu listu Evropske unije“, istakao je Bećirović.

Naglasio je da je on godinama uporno i dosljedno govorio da budućnost građana i naroda Bosne i Hercegovine nije u veličanju brutalnih ratnih zločinaca. Poručuje da djecu u našoj domovini treba učiti da se ugledaju na velike humaniste, naučnike, sportiste, pjesnike, reditelje… a ne na osuđene ratne zločince.

“Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojim se zabranjuje negiranje genocida predložio sam 2017. godine, zajedno sa trideset sedam (37) udruženja žrtava i organizacija civilnog društva iz cijele Bosne i Hercegovine. U tekstu ovog zakona predložena je zabrana negiranja, poricanja i minimiziranja zločina genocida, holokausta, zločina protiv čovječnosti, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva“, podsjetio je.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Even More Complete Shoulder and Hip Blueprint – Complete Shoulder & Hip Blueprint

Jedna riječ bolje prodaje nekretninu, ako je koristite u oglasu