Categories: Dijaspora

Iako rođen u Njemačkoj, fascinira njegova vezanost za BiH!

U okviru radne posjete Sloveniji, Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, našao je vremena da se sastane i sa predstavnicima bosanskohercegovačkih udruženja u Republici Sloveniji.

Situacija u BiH je neizbježna tema. U razgovoru sa predstavnicima bh. udruženja u Sloveniji Adis Ahmetović je pozvao dijasporu da se aktivnije uključi u izborni proces u Bosni i Hercegovini i da svojim glasanjem doprinese promjenama na oktobarskim izborima.

Također je apelirao i da se uzme aktivno učešće na izborima u Sloveniji. Samo izlaskom na izbore možemo aktivnije uticati na promjene u državama u kojima živimo.

Adis Ahmetović je izuzetno prijatno iznenadio svojom željom da pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

Iako rođen u Njemačkoj, fascinira njegova vezanost za BiH, volja i želja da BiH ide naprijed, da se razvija, da bude dio evropske porodice na dobrobit svih njenih stanovnika, prenosi oslobođenje.

Želja nam je da BiH ima što više ovakvih afirmisanih i uspješnih pojedinaca druge, negdje treće pa čak i četvrte generacije u inostranstvu, koji sa ponosom ističu zemlju porijekla svojih roditelja i ulažu mnogo slobodnog vremena za boljitak BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Poslije dugo godina u Sloveniji je dočekana posjeta, optimizam, otvorenost da se o svemu razgovara, ali nažalost ne i sa političarima iz BiH (koji nikada nemaju vremena, preči su im Bled i Portorož) već sa Adisom iz njemačkog parlamenta.

U neformalnom druženju sa predstavnicima bh. udruženja u Sloveniji Adisu Ahmetoviću se pridružio i bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Redakcija

Recent Posts

Kako izbjeći više celulita i lošiju cirkulaciju

Menopauza je izazovan period kroz koji žene prolaze na različite načine, a u rijetke srećnice…

10 minuta ago

Meloni: Italija nikada neće posustati u odluci da podrži Ukrajinu

Volodimir Zelenski i Giorgia Meloni Foto: Italian Government Press Office / via ReutersUkrajinski predsjednik Volodimir…

13 minuta ago

Zbog navijača trajemo ovoliko dugo

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci je završetkom finalne utakmice Paraolimpijskih igara osvojila srebrenu…

2 sata ago

U još većinom vruću nedjelju južina, naoblačenje, gdjegod kiša, nevrijeme

Nedjelja najprije većinom sunčana i vruća pa uz južinu sve nestabilnija, a u ponedjeljak još…

2 sata ago

Sergej Barbarez ima rješenje za Nizozemce

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na „Filips areni“ u Aindhovenu igra prvi meč nove…

4 sata ago