in

RIJAD RAHMANOVIĆ: Smatrao sam ga prijateljem, a on se nabacivao mojoj ženi u mom prisustvu

RIJAD RAHMANOVIĆ:  Smatrao sam ga prijateljem, a on se nabacivao mojoj ženi u mom prisustvu
Slatka-Tajna.Eu

Nakon što je imao izuzetno zapažen nastup tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“, koje su mu pomogle da stvori ime na regionalnoj estradi, Rijad Rahmanović iz Donjeg Vakufa konačno je snimio svoju prvu pjesmu. I, naravno promocija je bila u njegovom rodnom gradu.

Totalna euforija

-Vjerujte mi da sam u totalnoj euforiji zbog ovog mog prvijenca. Za samo par dana pregledi se povećavaju, svakodnevno po desetine hiljada pregleda, što me posebno raduje. Mnogi me pitaju da li su to kupljeni pregledi, ali svima kažem, da je to već duže vrijeme zabranjeno i da bi se pjesma zbog toga skinula sa platforme. Ja ulažem u sebe, odnosno u promociju pjesme, pa plaćam reklamu, uostalom kao i svi pjevači koji žele dobar uspjeh sa novim pjesmama. Ima samoreklamiranje, youtube, ti ponudi i ko prihvati ima i uspjeha. Jednostavno se drugačije ne možeš istaći u javnosti. Pa, i onaj koji galami na pijaci kada prodaje čarape, najviše ih proda. A, tako je i sa pjesmom.

Kako je došlo do realizacije tvoje prve pjesme?

-U junu sam se čuo sa Benjaminom Kličićem i pitao sam ga kod koga je on kupovao pjesmu. On mi pomene Tešu Mrkonjića, pa i ja se onda javim njemu, da vidim šta će mi ponuditi.P onudio mi je par pjesama, ali bio sam iskren i rekao mu da nisu za mene, nisam se pronalazio u njima. Jedno jutro stigne mi od njega poruka u kojoj mi je poslao još jednu. Čim sam čuo prve taktove, a sam početak pjesme u kojem se kaže „Čujem kako nisi dobro“, kupila me odmah na prvu. A, još kada sam čuo refren, odmah sam znao da je za mene. A, i supruga mi je rekla da je pjesma baš dobra, tako da smo se zajedno odlučili da je uzmem i snimim. A, to se pokazalo baš kao dobar pogodak.

Koliko si novca dao za pjesmu?

-Ja sam perfekcionista u životu i želim da sve bude profesionalno. Sa autorima, muzičarima, snimanjem u studiju, kao i snimanje spota, cifra je na kraju bila oko 10 hiljada eura. Posebno prva pjesma u karijeri mora i treba da se odradi da bude na vrhunskom nivou i, ja se nadam da sam taj nivo dostigao.  Tu je bio i Endži Mavrić, pa Josip Matić, video je radio Anis Mujanovića, a model u spotu je bila Jasmina Habibija. Ja sam ustvari htio da prvu pjesmu uradim u saradnji sa Draganom Taškovićem Tašketom, ali kako vidim i on i Viki su, osim u muzici, i u nekim drugim privatnim poslovima. Znam da imaju mnogo toga da rade, pa drugi put, ako Bog da.

Promocija je bila u Donjem Vakufu?

-Da i nisam htio nigdje drugo da bude. To je moja čaršija, moji ljudi, ustvari tu su moji počeci. Kako kažu, najteže je biti uspješan u svojoj avliji, a ako te tvoji sugrađani zavole, onda znaj da si uspio. Ja cijenim taj moj grad iz srca i duše, a ko želi mene da voli i cijeni neka to rade, a ko ne, pa bože moj, uvijek je bilo ljudi i za i protiv. Promocija je bila u caffe „Galerija“ kod mog prijatelja Harija i  sve je proteklo vrhunski.

Planovi?

-Ako Bog dragi da, 1. novembra putujem za Australiju i to će biti moje prvo životno prekookeansko putovanje i ostajem 15 dana. Putujem sam, a tamo imam muzičara Harisa Avdića. Ova godina mi je zaista dosta toga lijepog donijela.

Supruga neće sa tobom?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Eeee, to mi je najveći problem. Sada ne može da ide, a kako ćemo jedno bez drugog to vrijeme pregurati ni ja sam ne znam. Da se razumijemo, ljubomore nema, ni sa jedne ni sa druge strane, jer jedno drugom vjerujemo bezgranično, ali to će biti naše prvo malo duže bračno odvajanje. Ali, nedavno mi se desila jedna zaista neobična ili hajdemo reći ružna situacija i to baš od prijatelja, koji je uz to još i oženjen.

Prepoznat će se

-Moji prijatelji, hajdemo reći prijatelji pod navodnim znacima, zamolili su me da im pjevam, ja sam pristao i sastali smo se baš prijateljski na vikendici u mjestu Semešnica. Ti prijatelji su me uvijek podržavali i bili su uz mene. Dok smo sjedili i jeli, taj jedan od njih, mojih prijatelja, koji je oženjen, ima suprugu i dijete, sjedi pored mene i piše moj ženi. Dakle, u mom prisustvu joj se putem poruka „nabacuje“. Ali, nije računao na to, da će se meni moja supruga odmah javiti i da će mi poslati šta joj je on poslao. Mislio je da sam glup, naivan i mlad, te da će moja žena odmah „pasti“ na njegove poruke nabacivanja. Mislio je da će mu odgovoriti, da pristaje na sve. Ja imam suprugu kojoj vjerujem, a koja i meni vjeruje. To me baš šokiralo, da ti jedan prijatelj, koga sam smatrao pravim prijateljem, to može da uradi. Jesam mlad, ali nisam glup i naivan. Hvala mu što mi je pokazao ko je i kakav je, pa da konačno završim sa njim. Dakle dok sam sjedio i pjevao za prijatelje jedan od njih se udvarao i nabacivao mojoj supruzi. Ali, sve je to jedno negativno iskustvo više u životu. Neću ga imenovati, no siguran sam da će se prepoznati u ovom intervjuu. Hvala ti bivši prijatelju!

Hakala broj dva

Jedan od prvih komentara ispod tvoje nove pjesme bio je “kako je pjesma odlična”, ali i da glasom podsjećaš na Hakalu? Da li ti smetaju ta poređenja?

-Kome sam god pustio tu pjesmu prije javne objave, kako kolege pjevači, tako i moji prijatelji, svi su odmah govorili: „Joj baš dobra pjesma od Hakale“. Odgovarao sam nije Hakala, već Hakala broj 2, Rijad. Ne smeta mi što me porede sa njim, moja boja glasa je najsličnija njegovoj. Hakala je odličan pjevač, sa bezbroj hitova, ali bih ipak volio da budem nekako svoj. Neki me opet porede sa Šerifom, sa pokojnim Marinkom Rokvićem… ali sve su to vrhunski pjevači. Pjevam onako kako umijem i to je to.

Razgovarao: Bato Šišić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Milan Knežević: Umjesto Očenaš, evo molitve Milonaš – "U ime oca i sina I BRODA KOKAINA…"

Milan Knežević: Umjesto Očenaš, evo molitve Milonaš – "U ime oca i sina I BRODA KOKAINA…"

SAŠA MATIĆ VJEČNO JE ZAHVALAN ACI LUKASU: Da nije bilo njega ne bih imao karijeru

SAŠA MATIĆ VJEČNO JE ZAHVALAN ACI LUKASU: Da nije bilo njega ne bih imao karijeru