in

Manchester City odličnom partijom srušio Bavarce na Etihadu (VIDEO)

Manchester City odličnom partijom srušio Bavarce na Etihadu (VIDEO)
Slatka-Tajna.Eu
Manchester City odličnom partijom srušio Bavarce na Etihadu (VIDEO)

U prvom meču 1/4 finala Lige prvaka Manchester City je na svom terenu dočekao Bayern, a meč je završen pobjedom domaćih od 3:0.

Domaći su mnogo bolje otvorili meč. Prvu ozbiljniju situaciju imao je De Bruyne, ali je ipak loše centrirao, a defanzivci Bayerna otklanjaju opasnost. Bavarci su na ovom susretu tražili šansu iz kontranapada.

U 5. minuti De Bruyne je dodao loptu Haalandu koji se oslobodio čuvara, ali iz teške pozicije nije mogao opasnije ugroziti gol gostiju. Malo kasnije Bernardo Silva je probio po desnoj strani, vratio De Bruyneu koji sjajno ubacuje, ali Gundogan ne uspijeva bolje zahvatiti loptu.

Bayern je u 10. minuti imao priliku. Kimmich je proslijedio loptu Daviesu koji sa 16 metara šutira daleko pored gola. Poigravala se odbrana Bavaraca polovinom prvog dijela, pogotovo golman Sommer na gol liniji, a njegovo dodavanje je za malo presjekao Haaland.

REUTERS/Phil Noble

U 21. minuti dobra akcija Građana, osvojili su loptu na polivini Bavaraca, Grealish je proslijedio prema Haalandu koji iz izgledne pozicije šutira slabo. Sommer je bez problema odbranio udarac. Četiri minute kasnije Sane je probio po lijevoj strani, prevario defanzivca Cityja i ubacio u šesnaesterac za Musialu koji šutira, ali Dias fantastično reagira i spašava siguran pogodak.

Šest minuta kasnije City stiže u vodstvo. Bernardo Silva je dodao za Španca koji neometan sa 20-ak metara skida prašinu. Fantastičan gol domaćih.

U 34. minuti nova prilika za Građane. De Bruyne ubacuje, lopta se odbija od defanzivca Bayerna i pada u peterac. Sommer krajnjim naporom brani šut Gundogana i odbija loptu u korner.  Do kraja prvog dijela nije viđeno mnogo toga izuzev opasnog udarca Sanea koji šutira sa velike udaljenosti nakon solo prodora, a lopta odlazi malo pored gola Edersona.

Najopasniji igrač njemačkog tima Sane zaprijetio je odmah na početku drugog dijela. Njegov snažan udarac brani Ederson. Dvije minute kasnije opet je zaprijetio Sane, ali Ederson ponovo brani njegov pokušaj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










REUTERS/Phil Noble

Silovit pritisak Bavaraca u drugom dijelu. Nakon prilika za Sanes, zaprijetio je i De Ligt nakon korner, no, u posljednjem trenutku defanzivci Cityja blokiraju šut. Nakon toga, dvije velike prilike za City. Pokušao je prvo Ake,  njegov udarac zaustavlja Sommer da bi golman gostiju malo kasnije ponovo sjajno odbranio šut Stonesa nakon kornera.

REUTERS/Phil Noble

Polovinom drugog dijela tempo igre je opao, a osim dva kornera za Bayern ništao zbiljnije se nije događalo na terenu. U 71. minuti City povećava prednost. Opet su se proigravali u odbrani Bayerna, Grealish je iskoristio neopreznost gostiju, proslijedio loptu Haalandu koji ubacuje za Silvu na drugoj stativi. Portugalac snažnim udarcem trese mrežu. Gol pogledajte OVDJE.

U finišu susreta, tačnije u 78. minuti City stiže i do trećeg gola. Alvarez je ubacio u šesnaesterac, Stones odlično glavom dodaje Haalandu koji neometan sa samo nekoliko metara pogađa mrežu gostiju. Gol pogledajte OVDJE.

Action Images via REUTERS/Jason Cairnduff

Nastavio je City sa napadima i nakon trećeg pogotka. Alvarez je odlično šutirao, no lopta odlazi pored gola. Do kraja je još jednom prijetio Stones, ali Sommer je spasio svoj tim težeg poraza.

Uzvrat se igra 19. aprila na Allianz areni u Minchenu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kamioni bh. biznismena obilaze Ameriku i nose zanimljivu poruku

Kamioni bh. biznismena obilaze Ameriku i nose zanimljivu poruku

UGODAN RAZGOVOR U HOTELU ‘EUROPA’: Ambarsador Murphy boravio na iftaru kod Refika Lende (FOTO)

UGODAN RAZGOVOR U HOTELU ‘EUROPA’: Ambarsador Murphy boravio na iftaru kod Refika Lende (FOTO)