in

Milan i u Ligi prvaka slavio protiv Napolija, Kruniću odličnih 90 minuta

Milan i u Ligi prvaka slavio protiv Napolija, Kruniću odličnih 90 minuta
Slatka-Tajna.Eu
Milan i u Ligi prvaka slavio protiv Napolija, Kruniću odličnih 90 minuta

Fudbaleri Milana savladali su Napoli rezultatom 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Prvaka.

Napoli je prijetio odmah na početku i u drugoj minuti Kvaratskhelia,a potom Zielinski nisu iskoristili šanse sa bukvalno 3 i 10 metara.

Gosti su nastavili pritiskati u pokušaju da pokažu kako je poraz od Milana od prije nekoliko dana bio samo loš dan za Napolitance. Zielinski je imao priliku i u 13. minuti. Šutirao je sa distance, ali je njegov silovit udarac odbranio Maignan.

Milan je odgovorio tek u 25. minutu. Leao je sam istrčao kontranapad, sjurio se u šesnaesterac protivnika i šutirao za malo pored gola Mereta.

Iako je Napoli napadao, imao inicijativu i generalno češće prijetio, Milan je taj koji je došao do prednosti.Igrala se 40. minuta, kada su Rossoneri izveli sjajan kontranapad, lopta je završila kod Ismaela Bennacera, koji je iskosa snažnim udarcem “probio” Alexa Mereta za veliko slavlje domaćih. Gol Ismaela Bennacera pogledajte OVDJE.

REUTERS/Daniele Mascolo

Od tog trenutka, MIlan je zagospodario terenom, barem do kraja poluvremena i pokušavao iskoristiti šok kojeg su doživjeli gosti. U sudijskom vremenu je Tonali mogao udvostručiti vodstvo Milana, ali je njegov udarac izblokiran.

Napoli je u drugom dijelu utakmice krenuo po izjednačenje. Prvu šansu stvorili su u 53. minutu kada je Di Lorenzo šutirao iskosa sa desne strane, a njegov šut je izblokiran.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Milan je cijelo drugo poluvrijeme pokušavao da sačuva vodstvo. Ponovo je Napoliju prepustio inicijativu i odlučio igrati na kontre, ali niti jedan tim nije uspijevao stvoriti čistu situaciju za gol. Posao Milanezima su gosti uveliko olakšali kada je nakon jednog kontranapada, Anguissa grubo zaustavio Hernandeza i zaradio drugi žuti karton, a samim tim i crveni. Igrala se 75. minuta.

Nakon isključenja, pritisak Napolija je popustio, a Rossoneri su ti koji su do kraja meča tražili drugi pogodak i još veću prednost pred revanš.

U 87. minuti sjajna timska akcija Milana krunisana je dodavanjem u šesnaesterac, loptu je primio Giroud i šutirao iz okreta, ali su odbrambeni igrači Napolija izblokirali njegov šut.

Napoli je i sa igračem manje mogao do izjednačenja. U 87. minuti u šansi se našao Di Lorenzo koji je primio centaršut sa desne strane i šutirao u gol, te natjerao Maignana na sjajnu intervenciju.

Ipak, do kraja meča su mreže mirovale, te je ostalo 1:0 za domaće. Rade Krunić je za Milan odigrao sjajno svih 90 minuta, taktički perfektan, ali je zaradio i žuti karton.

Milan tako putuje u Napulj sa golom prednosti na revanš koji je igra 18. aprila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Politička borba na aktualnom prijepodnevu

Politička borba na aktualnom prijepodnevu

Tik-tak krofnice

Tik-tak krofnice