in

KALAČ PROMIJENIO IME, VIŠE NIJE SEJO: Sam sebi sam postao stranac

KALAČ PROMIJENIO IME, VIŠE NIJE SEJO: Sam sebi sam postao stranac
Slatka-Tajna.Eu

Prije više od deset godina Sejo Kalač objavio je pjesmu „Da li si me voljela ili nisi“, koja danas broji više od 21 milion pregleda. Prije desetak dana dvojac i najpoznatiji reperski duo u regionu Jala Brat i Buba Corelli objavili su ili snimili istu pjesmu, ali na njima prepoznatljiv način. Za veoma kratko vrijeme pjesma ima više od milion pregleda. Tako da fanovi ovog dvojca koji i ne slušaju narodnu muziku, pita li su se ko je Sejo Kalač?

A, Seju Kalača teško je dobiti na poznate brojeve telefona, ali eto nama je uspjelo, a naš poziv zatekao ga je u Zagrebu.

-Da, sve brojeve telefona sam pogasio, ponekad sam samo na društvenim mrežama, ali samo ponekad, a vrijema u Zagrebu koristim da se malo više družim sa mojom djecom, unučadima. Pripremam snagu i energiju za predstojeće nastupe, a zahvaljujući mom menadžeru Hilmi Peljti ovo ljeto koje je pred nama za mene će biti veoma radno.

Pitali smo ga da li zna i da li je čuo da su Jala Brat i Buba Corelli snimili njegov veliki hit?

-Da, do mene je odmah došla ta informacija. Veoma pozitivno je to što su na svoj način obradili jedan od mojih najvećih hitova. To je pjesma koja je meni donijela enormnu popularnost, upravo na takvim kvalitetnim pjesmama se i gradi karijera. Ja sada imam dosta upita od mladih ljudi, onih koji se nisu ni rodili kada je pjesma nastala, a koji žele da me upoznaju, da sa mnom razgovaraju, a mnoge diskoteke u regionu žele da dođem da gostujem. Jala i Buba su to obradili na svoj način, nemam ništa protiv toga, jer su na neki način i meni dali na značaju. Htjeli mi to ili ne vremena se mijenjaju, tu su neke nove generacije, ta djeca koja vole i prate tu vrstu muzike i žive za nju. Danas je jednom narodnjaku veoma teško doći do velikog hita, a ja imam osjećaj da one pjesme koje su pravile i stvarale tih nekih devedesetih i početkom 2000-tih godina danas su opet veoma popularne i popunjavaju prostor u ovo današnje vrijeme kada se veoma teško dolazi do hit pjesme. I sam evo, muku mučim da dođem do dobre pjesme. Nude meni autori iz Srbije i BiH dosta toga, ali ja ne mogu da snimim pjesmu u kojoj se ne pronalazim. Pa, bolje čekati i dočekati, već sve i svašta snimati po cijenu – rekao nam je Kalač.

Na jednom od njegovih nastupa u Hrvatskoj omladina i njegovi fanovi dolazili su obučeni u majice sa njegovim likom.

Ono što smo zapazili je to da se Sejo Kalač u posljednje vrijeme na društvenim mrežama predstavlja kao Sead Kalač.

-Da tako je. Više sam, sam sebi postao stranac kada me neko iz mog bližeg okruženje prozove po mom pravom imenu Sead. To je ime koje su mi dali moji rahmetli roditelji i sada želim da se malo više sa njim predstavljam u javnosti. Sejo je kao, moje umjetničko ime, a Sead je moje rođeno ime i želim da ga sada malo više koristim u javnosti – rekao nam je Sead Sejo Kalač.

Bato Šišić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PUCA OD PONOSA: Đuro podijelio rijetku porodičnu fotografiju

PUCA OD PONOSA: Đuro podijelio rijetku porodičnu fotografiju

N1 saznaje: Vijeće ministara BiH podleglo pritisku Košarca i Tegeltije

N1 saznaje: Vijeće ministara BiH podleglo pritisku Košarca i Tegeltije