Categories: Novosti

HRT: Kamera HRT-a u helikopteru nad autocestom: Gužve i kolone

Kamera HRT-a u helikopteru nad autocestom: Gužve i kolone

Foto: HTV / HRT

Pojačan je promet na cestama prema moru pa tako i na naplatnoj postaji Lučko. 

– Javljamo se iz helikoptera MUP-a, koji nadzire iz zraka promet nad svim važnim hrvatskim autocestama, izvijestila je novinarka Lucija Judnić iz helikoptera iznad autoceste.

– Konkretno, mi smo poletjeli s aerodroma Lučko i nalazimo use  zraku iznad autoceste A1. Kao što možete vidjeti, promet je pojačan na većini cesta, pogotovo u smjeru mora. Dakle, na naplatnim postajama se stvorila kolona duga 2 km, ne samo na Lučkom, već i na Demerju. Isto tako, kao i u smjeru mora, kolona je i u smjeru Zagreba, rekla je.

– Što se tiče kolone, ovo što vidite trenutno ispod nas, to je prije čvora Jastrebarsko, prije samog Karlovca, automobili ovako voze u usporenoj koloni. Jako je gust promet, velika je fluktuacija vozila, što je normalno s obzirom da je drugi vikend u sedmom mjesecu, dodala je.

– Dakle, vozačima se savjetuje da održavaju sigurnost i razmak između vozila, pogotovo u ovakvim kolonama, ali i općenito na autocestama. Ne samo na autocestama, već i na cestama diljem Republike Hrvatske, pogotovo u priobalju, istaknula je Judnić.

Osim iz zraka izvještaj o stanju u prometu i s tla

O stanju u prometu s Lučkog je izvijestila novinarka HRT-a Marisabel Majić

– Veliki je pritisak ovdje na naplatnoj postaji Lučko. Auti dolaze i s obilaznice. Tri kilometra je duga kolona iz Buzina, a ovdje na Lučkom ispred naplatne postaje oko jedan kilometar. Ovo je očekivano za drugi vikend u sedmom mjesecu, no naravno, godišnji odmori su tek počeli, tako da će se sigurno ovako velika gužva, ako ne i veća, nastaviti i cijelo ljeto. Jučer je ušlo ovdje na naplatnoj postaji Lučko 43.000 vozila, a danas od ponoći do 10.30 oko 20.400, rekla je.

– Ono što treba reći, mi smo ovdje razgovarali s vozačima, uglavnom nam govore da nisu toliko nervozni jer se vesele godišnjem odmoru i moru, a većina ih ide i na Ultru na jedan dan. Ono što isto treba spomenuti je da se sigurno očekuju neki rekordi ove godine, iako je prerano govoriti o tome. U prvih pet mjeseci ove godine promet na autocestama pojačan je za 14%, a u šestom mjesecu u odnosu na prošlu godinu u istom razdoblju ušlo je čak 63.000 vozila više. Tomu svakako pridonosi i činjenica da je proglašen kraj koronavirusa, odnosno pandemije, ali jednako tako i ulazak Hrvatske u šengenski prostor, dodala je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Promet je pojačan na većini cesta prema moru i obrunuto prema unutrašnjosti, kao i na cestama u priobalju. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestio je HAK.

Kod naplatnih postaja Lučko prema moru pojačan je priljev vozila, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km. 

Kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvora Zadar-centar i tunela Bristovac u smjeru Zagreba te između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica (Rovanjska) u smjeru mora.

Zabranjen je promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju, od 4 do 14 sati.

U pomorskom i željezničkom prometu nema poteškoća.

Detaljnije na stranicama HAK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Zirkze se već vraća u Italiju?

Mančester junajted je uoči sezone doveo nekoliko velikih pojačanja, Leni Joro je plaćen 62 miliona,…

2 sata ago

Pregovori ‘u posljednjoj fazi’ o angažovanju Frontexa u BiH, poručili iz EU

Pregovori o angažovanju graničara Evropske unije na čuvanju granica i Bosne i Hercegovine su u…

2 sata ago

Nešad najavljuje novi album emotivnom baladom “Takni moj svijet” – Hayat Production

Nešad najavljuje novi album emotivnom baladom “Takni moj svijet“ Nakon dužeg vremenskog perioda i jednog…

3 sata ago

Zjelinski preskače derbi sa Romom

Inter u nedjelju ide na megdan Romi, a trener Simone Inzagi vjerovatno neće biti u…

4 sata ago

Most uputio interpelaciju o Jadroliniji, SDP skupio potpise za novu sjednicu Odbora

Marin MiletićFoto: Patrik Macek / PixsellMostov Marin Miletić u petak je u Saboru izvijestio da…

4 sata ago

Đoković i Nadal igraju posljednji put

Novak Đoković i Rafael Nadal će u subotu od 16.30 u Rijadu odigrati svoj posljednji…

6 sati ago