Categories: Estrada

PRIČA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: 16 puta je uboli nožem u 9. mjesecu trudnoće

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu i odmalena je plijenila svojom ljepotom, pa je prvu titulu misice dobila već sa šest mjeseci.

Skončala je jezivo, tako što su je 9. avgusta davne 1969. godine članovi kulta Čarlsa Mensona ubili, kao i nekolicinu njenih prijatelja u vili koju je dijelila sa suprugom, rediteljem Romanom Polanskim.

Karijeru je započela kao model, a odatle je prešla u glumice. Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu “Eye of the Devil”, kada je produkcija koja je radila film ostala zapanjena njenom ljepotom i glumačkim talentom.

Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac “All eyes on Sharon Tate”, kojim je najavljeno da je Holivud dobio novu veliku zvijezdu.

U njenom životu je sve krenulo uzlaznom putanjom, te je nedugo nakon premijere, Šeron Tejt upoznala mladog reditelja Romana Polanskog. Na setu je palo i zaljubljivanje.

Vjenčali su se 1968. godine, a njihova ljubav privukla je ogromnu pažnju javnosti. Djelovalo je da je sve između njih savršeno, a Šeron je brzo ostala trudna. Bajku koju su živjeli u vili na Beverli Hilsu prekinula je velika nesreća neposredno pred porođaj.

Pripadnici kulta “Porodica” Čarlsa Mensona dobili su zadatak da usmrte sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u umu ozloglašenog ubice predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Osim što su žrtve izmasakrirali, prethodno su ih i vezali konopcima, prenosili su tada mediji.

Samo dva mjeseca nakon zločina Menson je uhapšen i prvobitno osuđen na smrt, ali je kazna potom ublažena na doživotnu robiju.

Polanskom se život nakon ubistva supruge i nerođenog djeteta promijenio iz korijena, ali je njegova karijera više nego uspješna. Snimio je niz nagrađivanih filmova s velikim zvijezdama poput Džodi Foster, Kejt Vinslet, Pirsom Brosnanom, a jedno od posljednjih ostvarenja je film koji je njegova ekipa snimala u Švicarskoj “The Palace” u kom ulogu ima i Miki Rurk.

(Express/Espreso)

The post PRIČA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: 16 puta je uboli nožem u 9. mjesecu trudnoće appeared first on Express.

Redakcija

Recent Posts

Koliko može biti ambiciozan Slotov Liverpul?

Mnogi su rekli da bi Slotovo preuzimanje Liverpula nakon odlaska Jirgena Klopa bio nemoguć posao.…

59 minuta ago

Hajdaš Dončić: SDP će kao i Mate Parlov pobjeđivati ljevicom

Siniša Hajdaš DončićFoto: Neva Zganec / PIXSELLS konstituirajuće sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik stranke Siniša…

1 sat ago

“Vatreni” protiv Škotske bez Matea Kovačića

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras u Zagrebu igra utakmicu Lige nacija protiv Škotske. Selektor „vatrenih“ Zlatko…

3 sata ago

Počela sanacija klizišta na planini Trebević koje ugrožava stanovnike Sarajeva

Dok u drugim krajevima Bosne i Hercegovine još tragaju za žrtvama poplava i odrona od…

3 sata ago

Rukometašica Borca u “Boriku” love treće kolo Evropskog kupa

Rukometašice Borca u subotu igraju revanš meč drugog kola EHF Evropskog kupa protiv ekipe Dalmatinka,…

5 sati ago

Franković: Iza Milanovića stoje Rusi; Benčić: Tražit ću izvješće nadležnog odbora

Gosti emisije "Studio 4"Foto: HTV / HRTGradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ponovio je u emisiji "Studio…

5 sati ago