Categories: Sport

Šokantnom porukom na granatama Ukrajinci podržali Dinamove huligane

Navijači Dinama iz Kijeva podržali su huligane zagrebačkog Dinama koji su izazvali stravične nerede u prijestonici Grčke.

Na Twitteru je isplivala fotografija na kojoj se nalaze dvije plave granate sa šokantnom porukom: “Sloboda za BBB” i “7.8.2023. Atina. BBB su kraljevi Evrope”.

Ovo nije prvi put da ukrajnski huligani podržavaju skandalozne postupke svojih kolega iz Hrvatske. U martu ove godine prilikom proslave 37. rođendana ove ozloglašene navijačke grupe, huligani su prošli ulicama Zagreba i tokom šetnje koristili nacističke pozdrave iz vremena Adolfa Hitlera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Nakon sramnog čina, koji je zgrozio Evropu, stigla je sramna poruka iz Ukrajine: “Pozdrav BBB sa fronta” i “Za dom spemni”.

Podsjetimo, Bed blu bojsi su u ponedjeljak uveče u naselju Nova Filadelfija u Atini izazvali stravične incidente u kojima je jedan 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život.

Uprkos zabrani UEFA, oko 150 navijača zagrebačkog kluba došlo je u Atinu i napravilo totalni haos ispred stadiona grčkog kluba. Lomili su sve pred sobom i napadali nedužne ljude koji su se tu zatekli. Sukobili su se i sa manjom grupom navijača AEK-a i tom prilikom usmrtili Mihalisa Kacurisa (29).

Redakcija

Recent Posts

Rusi uvrijeđeni ponudom Pakistana: “Šta smo mi, otpad?”

Fudbalska reprezentacija Rusije najvjerovatnije neće uspjeti da pronađe rivala za oktobarski FIFA termin. Rusima je…

2 sata ago

Floridi prijeti smrtonosni uragan kakav se viđa jednom u 100 godina

"Ne čekajte ni sekunde" - poruka je vlasti američke savezne države Floride koja stanovnike poziva…

2 sata ago

Sarajevo domaćin najvećeg događaja sigurnosne industrije u JI Evropi

Adria Security Summit 2024, najveći događaj sigurnosne industrije u Jugoistočnoj Evropi, bit će održan 9.…

2 sata ago

Liga šampiona: Igokea poražena u Njemačkoj

Košarkaši Igokee upisali su prvi poraz u FIBA Ligi šampiona. Tim iz Laktaša je večeras…

4 sata ago

INFORMACIJE IZ JP CESTE FBiH: Magistralna cesta između Mostara i Jablanice osposobljena za promet, ali…

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12ssa21sasa1sasasasasawassasasasajksasasasasasasasasasasas.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12ssa21sasa1sasasasasawassasasasajksasasasasasasasasasasas.jpg","caption":"Foto: Ve\u010dernji.ba","bg":"919591"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12ssa21sasa1sasasasasawassasasasajksasasasasasasasasasasas_1.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12ssa21sasa1sasasasasawassasasasajksasasasasasasasasasasas_1.jpg","caption":"Foto: Ve\u010dernji.ba","bg":"6d706a"}] JP Ceste Federacije BiH postupajući po nalogu resornog Ministarstva prometa i komunikacija,…

4 sata ago