Categories: Novosti

Fantastični Džeko predvodio Fener do pobjede protiv Gaziantepa

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na jabolji mogući način počeo je svoju ligašku avanturu ove sezone u turskoj Superligi.

Bosanski dijamant dva puta je zasjao i faktički u prvih 20 minuta utakmice protiv Gaziantepspora dao Fenerbahčeu prednost koja je bila presudna za osvajanje tri boda u turskom prvenstvu.

Džeki je za prvi pogodak na utakmici bilo portebno samo tri minute. Džeko je dodao na lijevu stranu prema Tadiću i sjurio se prema šesnaestercu da bi ga tako dočekao povratni pas srpskog reprezentativca, a Džeki nije bilo teško sa desetak metara poslati loptu u mrežu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Drugi Džekin pogodak došao je nakon 18 minuta. Symansky je preciznim dodavanjem pronašao Džeku na ivici šesnaesterca, Dijamant se sjajno oslobodio i drugi put natjerao golmana Gaziantepa da vadi loptu iz mreže.

Na samom isteku poluvreena, Gaziantep je došao do pogotka preko Kizildaga, a tada je počeo period “opasnog življenja” za fudbalere Fenera, koji su u nekoliko navrata rizikovali da prospu prednost u potpunosti.

Ipak kada je sviran penal za Fener, Džeko je mogao uzeti loptu i pokušati doći do okruglog učinka od tri gola. Umjesto njega, penal je šutirao Tadić, ali je njegov udarac sa bijele tačke zaustavio golman Ahmet Sen.

Fener je tako rezultatom 2:1 savladao Gaziantep i na najbolji način započeo ovu sezonu turske Superlige.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Redakcija

Recent Posts

Fener na Zvezdu bez Marka Gudurića

ISTANBUL - Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić propustiće zbog povrede kuka meč trećeg kola Evrolige protiv…

27 minuta ago

Sastanak ministara vanjskih poslova: EU želi kazniti Iran zbog opskrbe Rusije

Europska unijaFoto: Johanna Geron / REUTERSMinistri vanjskih poslova EU-a sastaju se u ponedjeljak kako bi…

33 minute ago

FK Sloga iz Gornjih Podgradaca, novi lider Regionalne lige

Poslije osmog kola odigranog u nedjelju i pobjedom od 4:0 protiv Krajine u Banjaluci, Fudbalski…

2 sata ago

‘KO NE ZNA SEBI, NE ZNA NI DRUGOME’: Kako je uhapšeni NiP-ov direktor Nijaz Salamović radio i ‘pao’ u skladu sa vlastitom devizom

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/nijaz.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/nijaz.jpg","caption":"","bg":"c1c0c0"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/nijaz_salamovic_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/nijaz_salamovic_2.jpg","caption":"","bg":"2c3526"}] Tužilaštvo Kantona Sarajevo već duže vremena istražuje nezakonito imenovanje direktora KJKP Rad Nijaza Salamovića…

3 sata ago

Jokić na korak od tripl-dabla, navijači Denvera zabrinuti

Košarkaši Denvera poraženi su u predsezoni of Finiksa rezultatom 118:114, ali je srpski as Nikola…

4 sata ago

Sanel Ibrić menadžer ZEPS-a: Sajam posjetilo 30.000 ljudi, organizirano više od 1.000 B2B susreta, potpisano 300 poslovnih ugovora

Ovogodišnji sajam posjetilo je  30.000 ljudi i značajna pažnja bila je posvećena poslovnoj saradnji. Tokom sajma…

5 sati ago