in

KAD ANTE KOMPLIMENTIRA ELVIRI: Ne može Mesi tek tako da da gol, neko treba da mu nabaci loptu!

KAD ANTE KOMPLIMENTIRA ELVIRI: Ne može Mesi tek tako da da gol, neko treba da mu nabaci loptu!
Slatka-Tajna.Eu

Svaki čovjek bio poznat ili ne u svom životu ima neke momente kojih se uvijek s radošću sjeća. Neki vremenom izblijede, ali uvijek u nekom životnom trenutku izađu na površinu. Tako se desilo kada smo na jednom nastupu sreli popularnu pjevačicu narodne muzike Elviru Rahić i jednog od najpoznatijih i najkvalitenijih harmonikaša bh. narodne scene, ali i regiona, Antu Filipovića.

Susret u Skoplju

U neobaveznom razgovoru i druženju Elviru smo upitali kako i kada se upoznala sa Antom? A, Elvira kao da je samo čekala na to pitanje i s velikim osmijehom i nekom posebnom dragošću na licu počela je svoju priču:

-Naša saradnja traje godinama i godinama. A, naš prvi susret se desio u Skoplju. Ja sam tada bila u jednom KUD koje se zvalo “Goce Nikolov, a Ante je bio član KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Sarajeva, i to je društvo bilo u gostima kod nas u Skoplju. Mislim da je to bila 1989. godina. Dva dana smo imali kao članovi tih društava nastupe, a onda je poslije toga bilo upriličeno druženje nas izvođača u jednom skopljanskom hotelu. Ja sam trebala da otpjevam par pjesama, ali kada sam tada čula „tog Bosanca“ kako svira, a mislim na Antu, jer mu nisam znala ime, ja više nisam htjela da pjevam sa našim harmonikašem iz Skoplja.

Na ovu priču se nadovezao i Ante:

-Sjećam se da je tada rekla, može li da me prati onaj tamo harmonikaš, te ja ustanem i uzmem harmoniku. A, bila je baš lijepa i umiljata djevojčica.

-Za mene je to bila jedna noć kao iz bajke. Kada se sve to završilo, mi smo domaćinski ispratili naše Bosance iz Skoplja, i, onda poslije dugo, dugo vremena srećemo se nas dvoje u njemačkom gradu Gelsenkirchen. Ante je došao da bude nekom gost u Intaktu i pita me da li ga se sjećam. Ja onako malo uplašena, mislim odakle ga se sjećam, a onda on meni svaki detalj ispriča o našem prvom susretu u Skoplju. Meni je tada toliko bilo drago i onda smo punih pet godina zajedno radili. Ja sam eto imala tu neku ludu sreću da sam uvijek radila sa vrsnim i profesionalnim muzičarima – rekla nam je Elvira.

-Elvira je prije svega dobar čovjek, jedna divna osoba sa dušom, a to sam odmah osjetio. Jer ne ide se baš sa svakim da se radi. Jednostavno smo se dopunjavali, jer ne može Mesi uvijek tek tako da da gol, neko treba da mu doda, nabaci loptu. Naša prva zajednička pjesma i njen veliki hit bila je pjesma „Kad ti jednom odem ja – otkrio nam je Ante.

Na naše pitanje koja je bila prva pjesma koju je Elvira zapjevala uz Antinu harmoniku, Ante je odmah odgovorio:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Koliko se ja sjećam bila je to pjesma Dragane Mirković iz osamdesetih godina „Simpatija“, a Elvira je potvrdila.

Ljubav prema Safetu

Elviru Rahić i Antu Filipovića veže još nešto, a to je rahmetli Safet Isović. Elvira je svojevremeo snimila pjesmu posvećenu doajenu sevdalinke i narodne pjesme, a Ante je imao tu privilegiju da Safeta prati na njegovim nastupima, pa čak i da pjeva sa njim.

-Najljepši period mog života je kada sam postao otac, kada su mi se rodila moja dva sina, i period kada sam na harmonici pratio rahmetli Saju na njegovim koncertima, a to je trajalo punih deset godina. Ja sam na tim nastupima i tokom te saradnje dotakao vrh života – rekao je Ante.

-Ja sam svojevremeno na press konferenciji pred Safetov solistički koncert u Sarajevu rekla, a to mislim i danas, da sam rođena pod sretnom zvijezdom kada me je Safet pozvao da budem gost na njegovom koncertu. Imala sam privilegiju da budem u njegovom društvu, a to je nešto što se ne zaboravlja nikad.

Bato Šišić

The post KAD ANTE KOMPLIMENTIRA ELVIRI: Ne može Mesi tek tako da da gol, neko treba da mu nabaci loptu! appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte kako je izgledao koncert Dženana Lončarevića na obnovljenom trgu na Ilidži – Hayat Production

Pogledajte kako je izgledao koncert Dženana Lončarevića na obnovljenom trgu na Ilidži – Hayat Production

BiH CoM fails to declare state-level Day of Mourning over triple murder

BiH CoM fails to declare state-level Day of Mourning over triple murder