Categories: Novosti

Pretežno sunčano, ponegdje umjerena naoblaka

Idućih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i vrlo toplo. U nedjelju uz umjeren razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina. U ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a malo će i osvježiti. U utorak će vjetar oslabjeti uz postupan porast temperature zraka. Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. U ponedjeljak i utorak puhat će umjerena i jaka bura koja će u srijedu oslabjeti.

U nastavku slijedi detaljnija, u srijedu poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U subotu stabilno vrijeme: Prežetno sunčano, ponegdje umjerena naoblaka

Mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U subotu će naši krajevi biti pod utjecajem polja visokog tlaka zraka koje će podržavati stabilno vrijeme, a nestabilan zrak bit će sjevernije od naših krajeva.

Stoga sutra u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla, osobito uz Savu i Dravu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutro razmjerno svježe uz temperaturu zraka od 12 do 15°C, a najviša dnevna između 27 i 29°C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjim krajevima, gdje će nakon mjestimične jutarnje magle prevladavati sunčano. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano. U gorskim krajevima ujutro mjestimice magla, a tijekom dana ponegdje umjerena i povećana naoblaka. Puhat će većinom slab zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12°C, na moru između 16 i 19°C. Najviša dnevna od 25 do 27°C, uz obalu između 27 i 29°C.

U Dalmaciji većinom sunčano, mjestimice s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, prema otvorenom moru i umjeren zapadni i sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 13 do 15°C, uz obalu između 20 i 22°C.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Idućih dana djelomice sunčano i vrlo toplo, ponegdje mogući pljuskovi

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Danju će biti vrlo toplo i vruće uz temperaturu od 28 do 30°C. Podjednaka temperatura bit će i na južnom dijelu, gdje će biti obilje sunca. Ujutro uz obalu slaba bura, a zatim tijekom dana zapadnjak i sjeverozapadnjak. Idućih dana na kopnu djelomice sunčano i vrlo toplo. U nedjelju uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi, osobito u središnjim krajevima te u gorju. U ponedjeljak će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a malo će i osvježiti. U utorak vjetar će oslabjeti, a temperatura malo porasti.

Na moru idućih dana pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. U nedjelju vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a u ponedjeljak i utorak puhat će jaka, mjestimice i olujna bura, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Bivša “zmajica“ odvela Njujork do titule u WNBA ligi

NJUJORK - Košarkašice Njujork Libertija osvojile su titulu u WNBA ligi, pošto su jutros na…

23 minute ago

Brat kapetana Bekavca: Pri kraju je snage, jedino rješenje je da ga oslobode

Jozo BekavacFoto: HTV / HRTJozo Bekavac, brat uhićenog kapetana Marka Bekavca, koji se zajedno s…

29 minuta ago

Plan rasta i razvoja Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji u fokusu Ekonomskog foruma BiH 2024

Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet organizuje deveti Ekonomski forum Bosne i Hercegovine, koji će…

54 minute ago

Policijska akcija posle Bajaginog koncerta u Zagrebu izazvala haos u garaži Arene! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Nakon velikog koncerta Momčila Bajagića Bajage i Instruktora u zagrebačkoj Areni, došlo je do ozbiljnog…

2 sata ago

Real bez jednog od najboljih igrača dočekuje Zvezdu

Košarkaš Reala Džanan Musa blizu je toga da propusti meč 5. kola Evrolige u kom…

2 sata ago