Categories: Sport

Turska na bosanski pogon do pobjede protiv Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspješno ušla u kvalifikacije za Olimpijske igre pošto je poražena od selekcije Turske u prvom kolu grupe B sa 3:1 – (25:22, 20:25, 25:14, 25:20).

U proteklih nekoliko godina, srpski i turski odbojkaški kolektivi vode velike borbe, nikada nije bilo “sa nulom” i uvijek je bilo gusto, ali je već treći put u nizu pobjeda pripala protivnicima.

Interesantno je da su najbolji igrači Turske bili momci rođeni u Bosni i Hercegovini, braća Mirza i Adis Lagumdžija, te Mert Matić.

Turski kolektiv je u prvom setu gubio samo u prva tri poena, a nakon toga se držao ili u egalu ili u prednosti, tako je uspio da izgura do kraja i povede sa 1:0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Nakon toga je Srbija odgovorila nešto ubjedljivije, izjednašila rezultat u setovima na 1:1, tako da su mnogi očekivali novi odbojkaški klasik u režiji ove dvije reprezentacije.

Tada je Dražen Luburić uz Pavla Perića držao srpsku selekciju, međutim onda su nekako svi stali. Čak 7:1 serija u tom trećem setu je Turcima dala novi duh, mnogo jači nego do tog momenta, a i u četvrtom je uslijedila serija koja je presudila.

Vjerovatno da je i zamirisalo možda na 2:2 kada je Podraščanin izblokirao Matića za 15:13, ali nakon toga protivnička ekipa dolazi do 15:18 i nastavlja lagan put ka pobjedi.

Srbija će morati sada da pobijedi u naredna tri duela ukoliko misli preko ove grupe do Olimpijskih igara, jer je sada sve komplikovanije po izabranike Igora Kolakovića.

Redakcija

Recent Posts

Udineze poslije preokreta lider Serije A

Malo ko je ovo mogao da očekuje, ali se ipak desilo. Udineze je lider Serije…

24 minute ago

‘DA SU LJUDI BILI LJUDI, NE BI BILO RATA’: 32. godine od pugubljenja doktora Filipovića i 23 osobe iz Kalinovika, premijerno prikazan film Aide Hadžimusić ‘Daidžin prsten’ (FOTO, VIDEO)

Dokumentarac „Daidžin prsten“ autorice novinarke Al Jazeere Aide Hadžimusić premijerno je prikazan na ovogodišnjem festivalu…

35 minuta ago

Došao sam u Olimpijakos da osvojim sve trofeje

Povratnik u redove Olimpijakosa, krilni centar Saša Vezenkov, izjavio je da želi da započne novu…

2 sata ago

Uzgajivači za najljepše konje ne štede novac, više od 10 miliona dolara za čistokrvne pasmine

Kada se pomene konjički sport, prva asocijacija je novac. Konjske trke su oduvijek bile stvar…

3 sata ago

Podnesena apelacija Ustavnom sudu BiH zbog učenja o Karadžiću i Mladiću u Republici Srpskoj

Pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine naći će se apelacija koju je podnijelo 13 poslanika…

3 sata ago

Gasi se jedan od najtrofejnijih fudbalskih timova

Dundalk, Fudbalski klub iz Republike Irske, nalazi se pred gašenjem.

4 sata ago