Categories: Biznis

Oktobar je mjesec u znaku vina – stiže nam Sarajevo Wine Weekend festival!

Festival vina okupit će zaljubljenike u vino, somelijere, vinare i sve ljubitelje finih vina kako bismo zajedno proslavili raskošnu paletu ukusa koju nam pružaju vinarije iz Bosne i Hercegovine i regije.

Sarajevo Wine Weekend će se održati u petak, 20. oktobra 2023. godine, u Bosanskom Kulturnom Centru (Branilaca Sarajeva 24), od 16:00 do 22:00 sata, pružajući posjetiteljima priliku da istraže širok spektar vina uz bogatu gastro ponudu izlagača.

Od ove godine uvodimo vinski vodič koji će sadržavati smjernice i dodatne informacije za posjetitelje kao svojevrsna mapa kroz festival i izlagače, ističući posebne edicije vina, raritetne boce ili vina u velikim bocama sa naznakom i preporukama za gastro izlagače.

Gastronomska ponuda festivala obiluje raznovrsnom izlagačima. Ističemo izvrsne specijalitete Gastro marketa “Crvena Jabuka” na Marijin-Dvoru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Sarajevo Wine Weekend zaključujemo najiščekivanijim after party-jem u Coloseum Clubu. Gosti će biti zagrijani saksofon ritmovima Niksona, a potom nas očekuje nastup Amela Ćurića, koji osvaja publiku svojim vokalnim sposobnostima i nevjerovatnom energijom.

Ulaznice za festival već su u prodaji putem portala kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, po cijeni od 40,00 KM za osobu. Kotizacija za korištenje Riedel vinske čaše iznosi 10,00 KM.

Redakcija

Recent Posts

Lijepa atletičarka pokazala dečka, mnogi komentarišu njegovu “nestašnu ruku” (VIDEO)

Jedna od najvećih atletskih zvijezda, olimpijska šampionka i vlasnica svjetskog rekorda u soku uvis, Ukrajinka…

1 sat ago

GRAD SARAJEVO OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN MIRA: Sjećamo se svih nevino ubijenih građana tokom agresije i opsade bh. prijestolnice

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb1_14.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb1_14.jpg","caption":"Foto: Grad Sarajevo","bg":"292b33"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb2_7.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/09\/bbb2_7.jpg","caption":"Foto: Grad Sarajevo","bg":"d7d8d6"}] Grad Sarajevo i gradonačelnica Benjamina Karić obilježili su danas Međunarodni…

2 sata ago

“Dobio sam poruku – ako budeš igrao, ubićemo te” (VIDEO)

Nekadašnja NBA zvijezda Oskar Robertson otkrio je šokantnu situaciju koja mu se dogodila u mladosti.…

4 sata ago

U Sarajevu protesti mladih nezadovoljnih subvencijama za kupovinu stanova

Protestnom šetnjom u Sarajevu, grupa mladih je u subotu, 21. septembra poručila da je nezadovoljna…

4 sata ago

Trouglovi sa lješnicima i bademima

Trouglovi sa lješnicima i bademima su naš današnji prijedlog. SASTOJCI: 250 g mljevenog keksa 200…

4 sata ago