Categories: Sport

Uz trud i rad dolazi i uspjeh

Kozarska Dubica je posljednjih godina dala veliki broj talentovanih sportista, posebno iz svijeta rukometa.

Tu je prednjačio uglavnom Ženski rukometni klub Dubica koji je iznjedrio veliki broj reprezentativki koji danas nastupaju u drugim klubovima. Među njima je i osmanestogodišnja Milica Grbić, danas rukometašica prijedorske Mire i juniorske reprezentacije BiH.

Nedavno je mlada Dubičanka obilježila kolo u Prvoj ligi Republike Srpske postigavši čak 19 golova na jednoj utakmici. Nagrada za rad i trud je brzo došao, dobila je poziv u juniorsku reprezentaciju BiH s kojom je igrala na EHF šampionatu u Litvaniji. Ljubav prema rukometu i lopti je počela još prije 10 godine, a prve rukometne korake je napravila u Dubici.

„Svaki početak je težak, pa tako i prvi trening, ali uz podršku tadašnjeg trenera sve je bilo laksš. Ženski rukometni klub Dubica je tada igrao Premijer ligu gdje sam nakon nekog vremena odigrala svoje prve utakmice u najvišem bh. rangu. Takođe, 2019. godine sam prvi put pozvana u reprezentaciju Republike Srpske s kojom sam išla na razna takmičenja. Nakon sedam godina treniranja u Dubici, nastavila sam rukometnu karijeru u u Miri iz Prijedora, koji je tada takođe igrala najviši rang bh. rukometa“, ističe za “Nezavisne“ Milica Grbić.

Danas se Mira nalazi u Prvoj m:tel ligi RS. Klub uglavnom sačinjavaju mlade igračice, a Milica vjeruje da će se u skorije vrijeme nekada jedan od najboljih bh. klubova vratiti tamo gdje pripada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Sigurna sam da u mladim generacijama ima potencijala i samim tim smatram da se sa trudnom i radom Mira za nekoliko godina može ponovo vratiti na ono mjesto gdje je i bila nekada“, ističe Grbićeva.

Posebno zadovoljstvo za ovu talentovanu igračicu čini to što postala član juniorske reprezentacije BiH.

„Bila sam na širem spisku za EHF W19 koje se održavalo u Litvaniji. Nakon odrađenih priprema i prolaza u uži spisak, obukla sam dres svoje države. To je bio poseban osjećaj, san svakog sportiste. Nositi grb svoje države, predstavljati svoju zemlju nije mala stvar. Sport je velika stepenica za dalje i samim tim, potrudiću se da u ovom ostanem sto više mogu“, naglašava bh. reprezentativka i dodaje:

„Ništa ovo ne bih bilo moguće bez mojih saigračica, porodice, uprave i trenera. Ovim putem bih pozvala sve mlade generacije da se uključe u sport. Želim da znaju da je to prije svega upoznavanje novih ljudi i sklapanje pravih prijateljstava. A sigurna sam da uz trud, rad i samopouzdanje dolazi i uspjeh“.

Inače, bh. juniorke su pomenuti turnir završile na šestom mjestu, ostvarene su dvije pobjede, što je svakako uspjeh obzirom da se zna da im je ovo bilo prvo učešće na nekom velikom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Sarajevo Marketing Summit donosi ključne trendove i strategije za budućnost

U Sarajevu će se 2. i 3. oktobra 2024, održati Sarajevo Marketing Summit, tako će…

3 minute ago

Knedle sa čokoladom: Klasik na drugačiji način

Knedle sa čokoladom su slatke i drugačije, a nema ko vam neće tražiti recept. Potrebno…

8 minuta ago

Primili smo jeftine golove koji su nas skupo koštali

Odigrali smo dobru utakmicu, međutim primili smo i dva jeftina gola, koja su nas skupo…

2 sata ago

Izraelski ministar obrane: Hezbolah će plaćati sve veću cijenu

Eskalirao je sukob na Bliskom istoku. Izrael je najavio novu fazu rata i tijekom noći…

2 sata ago

Klimatske promjene koštat će bh. ekonomiju 6,8 milijardi dolara

Šest ekonomija zapadnog Balkana trebaju u sljedećoj deceniji zajedno uložiti najmanje 37 milijardi američkih dolara…

3 sata ago