Categories: Estrada

“EXPRESS” NA KONCERTU U BEOGRADU: Miroslav posebnoj ženi zapjevao “Božanstvena ženo”

Jedan od najcjenjenijih izvođača narodne muzike, sa karijerom dugom već pet decenija, Miroslav Ilić održao je još jedan tradicionalni rođendanski koncert u Beogradu, ovaj put u skoro sasvim popunjenoj Štark Areni.

Bio je odlično raspoložen da svojim obožavaocima pruži najbolji provod, izvodeći svoje najveće hitove, šetajući i skakutajući po sceni, a pritom mu nisu bili potrebni nikakvi pretjerani scenski efekti – dovoljan je bio njegov glas i orkestar da publici pruži više od dva sata uživanja.

-Večeras nije zabranjeno ni igranje, ni pjevanje, želim vam lijep provod, i neka ova noć ima čudnu noć – rekao je, između ostalog, na početku koncerta i počeo ga upravo sa pjesmom „Ovu noć ima čudnu moć“.

Uz orkestar Miše Mijatovića koji ga je pratio odmah je zapjevao jedan od najvećih hitova u svojoj karijeri “Devojku iz grada“, a onda i „Vino točim, a vino ne pijem“. Pozdravio je kompozitora Dragana Aleksandrića (koji je sjedio u prvom redu) rekavši da je on napisao 80 posto pjesama koje će izvesti na koncertu. Uslijedile su pjesme „Luckasta si ti“, „Zoveš me na vino“, „Smej se, smej, uvek se smej“… Između numera pjevač je koristio poštapalicu „Tek smo počeli“, kao poruku obožavaocima da ima još mnogo pjesama koje će čuti. „Narednu pjesmu, moraću sam sa vama“, rekao je i zapjevao „Jedan dan života“ čuveni hit koji je svojevremeno snimio sa Lepom Brenom, a sa kojom već godinama nije u dobrim odnosima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Potom je cijelu dvoranu bukvalno podigao na noge uz prve taktove „Pozdravi je, pozdravi“, pa nastavio sa „Polomiću čaše od kristala“, „Tako mi nedostaješ“… Prilazile su sceni brojne obožavateljke i poklanjale mu bukete i korpe cvijeća, a jedan buket stigao je i od pjevačevih unuka Predraga i Strahinje. Nizao je Ilić i druge svoje dobro poznate pjesme –„Joj Rado, joj Radmila“, „Rastanka se našeg sjećam“, „Metar moga sela Amerika cela“, „Nije život jedna žena“…

U jednom momentu „Slavuj iz Mrčajevaca“ se okrenuo ka VIP ložama gdje je sjedila njegova supruga i poručio „Ovo je za tebe, Gordana“ i zapjevao pjesmu „Božanstvena ženo“, da bi nešto kasnije publika, uz kompoziciju „Moravsko predvečerje“, osvijetlila Štark Arenu sa mobilnim telefonima.

Uglavnom, ovaj koncert je potvrdio da kada pjevač ima tako dugu karijeru i toliko snimljenih hitova, onda mu nije nikakav problem da sastavi repertoar i da drži publiku u neprestano dobrom raspoloženju i spremnu da sa njim uglas pjeva sve pjesme. Tu se negdje možda krije i glavni razlog što pjevač nije imao nijednog od kolega (ili kolegica) kao gosta na koncertu. Ovo je bilo veče samo za njega i njegovu publiku. Koncert je organizovala Hype podukcija.

Tekst i foto: Slavica Danilović

The post “EXPRESS” NA KONCERTU U BEOGRADU: Miroslav posebnoj ženi zapjevao “Božanstvena ženo” appeared first on Express.

Redakcija

Recent Posts

Đoković otkrio da li će igrati i sljedeće sezone

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da planira da se takmiči i igra i sljedeće…

39 minuta ago

Hrvatska na putu da premaši 2021. po broju investicija u gospodarstvo

U prva tri mjeseca inozemni su ulagači u našu zemlju uložili više od milijardu eura…

45 minuta ago

Jamal ne igra protiv Srbije

Španski fudbaler Lamin Jamal neće igrati za reprezentaciju u utorak uveče protiv Srbije zbog preopterećenosti…

3 sata ago

Hrvatska policija bila je puno puta predmet neosnovanih napada

Davor BožinovićFoto: HTV / HRTDavor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova gostujući u središnjem…

3 sata ago

Dok čeka početak NBA, Jokić otišao na hokej (VIDEO)

Dok čeka početak sezone sa Denver Nagetsima, Nikola Jokić iskoristio je priliku i pojavio se…

5 sati ago

Nova pravila rada na izdvojenom mjestu rada u državnoj službi

Nova pravila rada na izdvojenom mjestu rada u državnoj službiFoto: Ilustracija / ShutterstockTraje javna rasprava…

5 sati ago