Categories: Sport

Australija lako do polufinala

Australija je lakše nego što je to bilo očekivano savladala Srbiju i plasirala se u polufinale Junajted Kupa. Sve je bilo gotovo još posle prva dva duela.

Aleks De Minor je savladao Novaka Đokovića, Ajla Tomljanović je bila bolja od Natalije Stevanović, Australija se prilično lako plasirala u polufinale Junajted Kupa.

Da je potpuno zdrav i da nije bilo povrede lakta, ne bi vjerovatno bilo ni dileme u duelu Novaka Đokovića i Aleksa de Minora. Bez ikakvog potcjenjivanja inače sjajnog australijskog tenisera.

Ovako, primjetno je bilo da se najbolji teniser svijeta muči, posebno je to bilo vidljivo u drugoj polovini prvog seta, što je odlično pripremljeni De Minor iskoristio, uz jedan brejk koji mu je bio sasvim dovoljan za početno vođstvo – 6:4.

U tom setu Đokoviću nije dozvoljen medicinski tajm-aut, uz obrazloženje da se radi o istoj povredi kao dan ranije. Prilično se Srbin tada iznervirao, što je ovoga puta otišlo u negativnom smjeru, činio je za njega neuobičajene greške.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Sličan početak imao je i drugi set, u kojem je Đoković uz malo problema osvajao gemove na svoj servis, ali ih je prilično lako gubio kad je servirao De Minor.

I ponovo je po Novaka koban bio sedmi gem, iako je na svoj servis vodio sa 40:15. Izgubio je Đoković lako naredna tri poena, Australijanac je stigao do brejk lopte i odmah iskoristio prvu, i to uz duplu servis grešku Srbina.

To je Australijancu otvorilo put ka trijumfu, u desetog gemu servirao je za meč i to je odradio na najbolji mogući način, njegova reprezentacija osvojila je tako prvi poen u duelu sa Srbijom.

Uslijedio je duel Ajle Tomljanović i Natalije Stevanović, zbog premora ranije najavljena Olga Danilović nije se pojavila na terenu.

U ovom meču nije bilo nikakvih dilema, rođena Zagrepčanka koja igra pod australijskom zastavom ubjedljivo je porazila djevojku koja je trenutno drugi reket Srbije, rivalki je prepustila tek dva gema – 6:1, 6:1.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Masna pogača sa svinjskom masti koja sjeća na djetinjstvo

​Ko može da odoli ukusnoj, mekanoj i toploj pogači? Ona nas vraća u dane djetinjstva,…

2 minute ago

Omladinci Crvene zvezde poraženi od Benfike

Omladinska selekcija Fudbalskog kluba Crvene zvezde započela je svoje učešće u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona…

2 sata ago

Eurozastupnici osudili ograničavanje sloboda žena u Afganistanu

Eurozastupnici osudili ograničavanje sloboda žena u AfganistanuFoto: Sayed Hassib / ReutersEurozastupnici su osudili nedavni dekret…

2 sata ago

“Vatreni” zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

Hrvatska fudbalska reprezentacija ostala je na 12. mjestu na najnovijoj tabeli Svjetske fudbalske federacije (FIFA).…

4 sata ago

Logoraši u BiH na protestima tražili da budu zakonski priznate žrtve

Oko pedesetak logoraša protestovalo je u četvrtak ispred zgrade Vlade Federacije BiH (FBiH) u Sarajevu.…

4 sata ago