Categories: Sport

Obračun Jovovića i Podraščanina

Navikli su godinama da igraju sa iste strane mreže u reprezentativnom dresu, a večeras će morati da budu u protivničkim taborima. Pauze za odbojkaše u Italiji nema, pa već trećeg dana nove godine možemo da uživamo u okršaju dva srpska igrača Nikole Jovovića i Marka Podraščanina, koji brane boje Verona i Trentina.

Njihovi timovi sastaće se večeras od 20.30 u četvrtfinalu Kupa Italije. Ovo je eliminacioni duel, a ko pobijedi učestvovaće na Fajnal-foru, koji je na programu 27. i 28. januara u Bolonji.

Trentino već dugo čeka trofej u ovom takmičenju. Posljednji je osvojio 2013. godine – bio je to drugi uzastopni, a treći u Kupu u posljednje četiri godine. Poslije toga je počeo dugačak post, koji traje i dalje. S obzirom na to da su Podraščanin i drugari u odličnoj formi i da cijele sezone igraju sjajno u svim takmičenjima, sada imaju prilično velike šanse da dođu do tog trofeja poslije 11 godina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Prva prepreka im je ekipa Verone, u kojoj na poziciji dizača igra Nikola Jovović. Ta dva tima su se već srela u trećem kolu prvenstva Italije i tada je Trentino slavio maksimalnim rezultatom. Ekipa iz Trenta je aktuelni šampion Italije, trenutno drži vodeće mjesto u domaćem prvenstvu (skor 11-1), neporažena je i u Ligi šampiona, pa je sasvim logično i favorit na današnjem susretu. Verona je na osmom mjestu u Superligi sa polovičnim skorom 6-6.

Za Podraščanina biće ovo 15. učešće u Kupu Italije – tri puta se radovao zbog pobjede. Bilo je to 2009. se Lubeom i 2018. i 2019. sa Peruđom. Četvrti pehar će pojuriti kao kapiten Trentina.

U preostalim utakmicama sastaju se Monca – Lube, Pjaćenca – Milano i Peruđa – Modena. Trofej brani Pjaćenca koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje – prvo savladala Peruđu, a onda u finalu i Trentino.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Održan seminar za delegate Premijer futsal lige BiH

U prostorijama Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održan seminar…

44 minute ago

Koliki je budžet Plana rasta EU za države Zapadnog Balkana

Koliki je budžet Plana rasta EU za države Zapadnog Balkana

50 minuta ago

Pet najčešćih razloga koji mijenjaju higijenske navike ljubimca

Iako poslije obavljene nužde pas često udara nogama o tlo što se smatra normalnom i…

1 sat ago

ASA Bolnica otvara Centar za gojaznost: Liječenje i podrška kroz multidisciplinarni pristup

Predstavnici ASA Bolnice najavili su početak rada Centra za gojaznost, koji je posvećen sveobuhvatnom pristupu…

2 sata ago

Alkaraz ima jednu misiju na Lejver kupu

​Karlos Alkaraz prvi put će igrati na Lejver kupu, a tome se posebno raduje Rodžer…

3 sata ago