Categories: Novosti

Uhićena pročelnica Vrbovskog i tri policajca, evo za što ih se tereti

Uhićena pročelnica Grada Vrbovskog i troje policajaca

Foto: HTV / HRT

Uhićeno je četvero hrvatskih državljana zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Riječ je o trojici policijskih službenika i zaposlenici jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara. 

Tonković na ispitivanju

HRT-ova reporterka Klaudija Modrić Plantarić kazala je u Vijestima kako je uhićena pročelnica Grada Vrbovskog Marina Tonković.

– Prije nekoliko trenutaka izašao je i odvjetnik zamjenika načelnika policijske postaje Vrbovsko. I sada imamo jedno privođenje. Evo, upravo ulazi Marina Tonković, pročelnica Upravnog odjela grada Vrbovskog, koja je, u stvari, jutros imala pretres stana i odvezena je na razgovor, poručila je Modrić Plantarić.

Ona se, također uz tri policajca, sumnjiči za jedan prekršaj, odnosno prema izjavi gradonačelnika Dražena Mufića grada Vrbovskog, riječ je o prometnom prekršaju iz 2019. godine, u kojem je sudjelovalo službeno vozilo grada Vrbovskog.

Odvjetnik Berislav Pavišić, istaknuo je kako mu je čudan ovaj tajming privođenja i ispitivanja policijskih službenika, ali da mora se još uvijek upoznati s cijelim slučajem i kako za njegovog štićenika, odnosno osumnjičenika, nije zatražen za sada pritvor.

Tužiteljstvo je za osumnjičene tražilo određivanje istražnog zatvora, o tome će odluku donijeti sudac Županijskog suda u Rijeci. 

Četvero uhićenih osumnjičeno za kaznena djela protiv službene dužnosti

Četvero uhićenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti, a kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s USKOK-om. Po završetku kriminalističkog istraživanja uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena USKOK-u, objavila je policija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







USKOK je prije priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na primorsko-goranskom i karlovačkom području. Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Zatraži li tužiteljstvo, nakon pokretanja istrage, određivanje istražnog zatvora za osumnjičene, o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda. 

Božinović: Bez tolerancije za kršenje zakona u vlastitim redovima

– Hrvatska policija u Ministarstvo unutarnjih poslova spada u one koji nemaju nikakvo razumijevanje za bilo kakvo kršenje zakona unutar vlasittih redova, izjavio je nakon sastanka s talijanskim i slovenskim kolegom ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Naglasio je kako samo prošle godine na razini ministarstva bilo više od 500 disciplinskih postupaka.

Dodao je kako su neki ostali bez posla, te da je njihovo otkrivatnje – posljedica rada iste te policije. “Mi smo u tome vrlo dosljedni i ostat ćemo”, zaključio je. 

Pročelnica uhićena zbog prometnog prekršaja?

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić izjavio je Hini da je, prema informacijama kojima raspolaže, policija jutros na ispitivanje odvela pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marinu Tonković te da je obavljen i pretres njene kuće.

Mufić ističe kako pretpostavlja da je riječ o slučaju jednog prometnog prekršaja s vozilom Grada Vrbovskog otprije nekoliko godina, u kojemu, kaže, nije bilo štete, a u kojemu se sumnjiči i njega osobno. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Zirkze se već vraća u Italiju?

Mančester junajted je uoči sezone doveo nekoliko velikih pojačanja, Leni Joro je plaćen 62 miliona,…

37 minuta ago

Pregovori ‘u posljednjoj fazi’ o angažovanju Frontexa u BiH, poručili iz EU

Pregovori o angažovanju graničara Evropske unije na čuvanju granica i Bosne i Hercegovine su u…

43 minute ago

Nešad najavljuje novi album emotivnom baladom “Takni moj svijet” – Hayat Production

Nešad najavljuje novi album emotivnom baladom “Takni moj svijet“ Nakon dužeg vremenskog perioda i jednog…

2 sata ago

Zjelinski preskače derbi sa Romom

Inter u nedjelju ide na megdan Romi, a trener Simone Inzagi vjerovatno neće biti u…

3 sata ago

Most uputio interpelaciju o Jadroliniji, SDP skupio potpise za novu sjednicu Odbora

Marin MiletićFoto: Patrik Macek / PixsellMostov Marin Miletić u petak je u Saboru izvijestio da…

3 sata ago

Đoković i Nadal igraju posljednji put

Novak Đoković i Rafael Nadal će u subotu od 16.30 u Rijadu odigrati svoj posljednji…

5 sati ago